Kiszenvedett győzelem

2016. szeptember 25. 17:38 | behir.hu

A labdarúgó NB II 11. fordulójában az ötös győzelmi sorozatból érkező Békéscsaba 1912 Előre a forduló előtt utolsó Cigánd gárdáját fogadta. Az újonc jól tartotta magát a Kórház utcában, de egy kiváló akció végén gólt szereztek a lila-fehérek és végül 1-0-ra megnyerték a találkozót.

A csabaiak kiváló formában várták az összecsapást, amelyet jól is kezdtek a hazaiak. Az első félidőben Szalai Dániel, Urbin Péter és Birtalan Botond is betalálhatott volna, de hol egy védő szerelés, hol pedig a befejezés pontossága hiányzott. A vendégek szervezetten védekeztek, de ritkán jutottak el a kapuig.

A fordulás után is a lila-fehérek akarata érvényesült, több lehetőséget is kidolgoztak a hazaiak, de gól nem jött össze. A 63. percben Fabio beadása után Urbin a kapufát találta el. Ekkor már a vendégek is éledeztek, két kontra végén is meglepetést okozhattak volna. A jeget a 79. percben törték meg a hazaiak. Gránicz adott nagyszerű labdát Birtalannak, aki a jobbnál is jobb megoldást talált, az érkező Pilán Márkó elé gurított, aki az üres kapuba helyezett (1-0). A hajrában még egyenlíthetett volna a jól Küzdő Cigánd, de ez nem sikerült, így zsinórban hatodik bajnoki meccsét nyerte meg Zoran Spisljak együttese.

Így látták a főszereplők:

Zoran Spisljak (vezetőedző, Békéscsaba 1912 Előre): Most is kiderült, az NB II-ben nincsenek könnyű meccsek. Sok helyzetet alakítottunk ki, voltak jó lehetőségeink, több gólt is szerezhettünk volna.

Birtalan Botond (játékos, Békéscsaba 1912 Előre): Nehéz szülés volt, de a három pont volt a legfontosabb, így folytattuk a megkezdett jó sorozatot. A gólnál kiváló passzt kaptam, láttam, hogy jön Pilán Márkó és úgy gondoltam, hogy le kell adni a labdát.

Szénay Péter (szakmai igazgató, Cigánd): Nagyot küzdöttünk ezen a meccsen, voltak helyzeteink. Ezúttal sem rúgtunk gólt és ilyenkor már-már szokásos, hogy jön egy hiba és abból az ellenfél talál be.

 

FEL