Kamion Eb: Kiss Norbert újra magyar csapatban szerepel

2020. május 24. 18:17 | behir

A kétszeres összetett győztes Kiss Norbert újra egy magyar csapat, a Révész Truck Racing Team színeiben versenyez a kamion Európa-bajnokságon.

– Nagyon örülök és büszke vagyok, hogy létrejött ez az új magyar csapat. Úgy érzem, egy picit hazatalált és otthonra lelt a kamionsport Magyarországon – nyilatkozta saját honlapján Kiss Norbert, aki korábban az OXXO Racing Team színeiben nyert két Európa-bajnoki címet, majd négy idényt töltött a Tankpool 24 Racing Teamnél. Hozzátette: nagyon keményen dolgoznak, hogy az idén is harcban legyenek az összetett elsőségért.

Révész Bálint, a cégcsoport elnök-tulajdonosa úgy nyilatkozott, régi nagy álma vált valóra azzal, hogy létrejött a kamionos versenycsapat.

– Összeállt a magyar csapat, magyar versenyzővel, célunk a dobogó felső foka lesz már az első évben – hangsúlyozta Kozák Attila csapatvezető. A MAN típusú versenykamiont az ország egyik legkorszerűbb műhelyében Bakó Csaba versenymérnök készítette fel. A helyszín kiválasztása után Kiss Norbert hamarosan tesztelni fog.

A jelenlegi tervek szerint a futamok augusztus végén Csehországban indulnak és november közepén az olaszországi Misanóban lesz az utolsó állomás.

A kamion Európa-bajnokság versenynaptára:

  • Augusztus 29-30.: Most, Csehország
  • Szeptember 12-13.: Zolder, Belgium
  • Szeptember 26-27.: Jarama, Spanyolország
  • Október 3-4.: Le Mans, Franciaország
  • Október 17-18.: Hungaroring, Magyarország
  • November 14-15.: Misano, Olaszország

 

Forrás: MTI

 

További programok »

Itthon

Határsértőket fogtak el a rendőrök Békés megyében

Július 5-én éjjel Sarkad külterületén egy afgán állampolgárt, Lőkösháza külterületén pedig két grúz állampolgárt tartóztattak fel a rendőrök. Egyikük sem tudta igazolni személyazonosságát és azt, hogy miért tartózkodik Magyarországon, ezért a rendőrök mindhárom férfit előállították a helyileg illetékes határrendészeti kirendeltségre .
11:13
FEL