„Kismínusz”: Az emberek számítanak ránk; megyünk, amíg tudunk

2020. április 8. 10:42 | Such Tamás

Kismínusz, azaz Lipták Peti egy hárombetűs cég futára, akivel nap mint találkozhatunk csabai utcákon, tereken, sikátorokban. A minap arról faggattam, hogy az utóbbi hetekben miben változott meg az élete?

„Az idős szüleimmel csak telefonon, skype-on beszélek, személyesen nem érintkezek velük, mert féltem őket” – mondja két ügyfél között.

Hozzáfűzi, hogy ebben a kritikus helyzetben visszafogottabbak a rendelések is, így nyilván a munkája is kevesebb, azonfelül több autó marad otthon – ergo kisebb a forgalom.

 

Lipták Péter, alias Kismínusz

„Eshet eső, fújhat szél, kézbesítve a levél” (by: Csukás István)

 

„Sokkal tartózkodóbbak lettek az emberek – folytatja –, és jó néhányan csak annyit kérnek, hogy tegyük le a csomagot a házuk előtt, vagy az ablakon keresztül kiadnak egy szatyrot, hogy tegyem bele az árut. Ilyenkor maszkban, kesztyűben, fertőtlenítővel a hónuk alatt jelennek meg. De dolgozni muszáj, hisz az emberek rendelnek, számítanak ránk; megyünk, amíg tudunk.” 

 

Lipták Mihály és Lipták Péter

Lipták „Mínusz” Mihály és Lipták „Kismínusz” Péter

 

Ezek is érdekelhetik

További programok »

Itthon

Megújul a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete békéscsabai intézménye

A Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete már több évtizede végzi töretlenül lelkiismeretes tevékenységét, amellyel jelentősen hozzájárul a tagjai életminőségének javításához. A békéscsabai Kölcsey utcai épületet, amelyben jelenleg működnek, jó gazda módjára gondozzák és évről-évre fejlesztik.
2020. június 2. 17:25
FEL