Kiskecskék születtek a Gyulai Kecskefarmon

2020. február 20. 13:12 | Hidvégi Dávid

Megkezdődött az ellési időszak a Gyulai Kecskefarmon, ahol 80-90 házi kecske születését várják. Az idén születő állatokat eladják, így még várják az érdeklődőket.

A Gyulai Kecskefarm tulajdonosa a Behir.hu kérdésére elmondta, hogy csütörtök reggelig tizennégy kecskéjük született. Püspöki Zsolt hozzátette, hogy az ellési időszak végére 80-90 kiskecske születését várják, amelyek között már hármasikrek is vannak. A kiskecskéket idén nem tartják meg, így eladják azokat, ntöbbükre már vevőt is találtak, akik továbbtartásra szánják az állatot.

 

 

A Gyulai Kecskefarmon a most születetteken kívül 43 kecskét tartanak, amelyeknek a tejét hasznosítják, amiből sajtot és joghurtot készítenek.

 

További programok »

Gyula

Már a gyulai Ladics-ház is bejárható virtuálisan

A járvány okozta helyzet miatt a kulturális intézmények átmenetileg bezárásra kényszerültek, ennek ellenére a múzeumok így is igyekeznek kulturális élményeket biztosítani az érdeklődők számára. Virtuális sétákat tehetünk számos intézmény kiállítóterében, amely kezdeményezéshez immár a gyulai Ladics-ház is csatlakozott.
2020. március 31. 12:18
FEL