Fenyőfákat kapott a Gyulai Kecskefarm

2020. január 12. 07:47 | Hidvégi Dávid

A Gyulai Kecskefarmon nyár végén szú-kár söpört végig, amely következtében tizenhét fenyőfa elpusztult. A farmon élő család úgy határozott, hogy karácsonyfa begyűjtést vagyis örökbefogadást szervez, amelynek köszönhetően nem csak megmentik kidobásra szánt fákat, hanem pótolják is az udvaron keletkezett veszteséget.

Mint arról korábban beszámoltunk a Gyulai Kecskefarmon tizenhét fenyőfa pusztult el egy olyan szú-kár következtében, amely megszünteti a gyantaképződést, így a növény immunrendszere teljesen legyengül.

Karácsony után sokan nem tudják kiültetni a gyökeres fenyőiket, hiszen nem találnak annak helyet vagy éppen nem rendelkeznek udvarral. Ugyanakkor többen azért választanak élő fenyőt, mert sajnálják a kivágott darabokat.

A Gyula-Szanazugban található farmon és annak környékén egy fajta mikroklímát adtak a fenyők. A farm tulajdonosa elmondta, hogy ennek pótlása adta számukra az ötleetet a gyökeres fenyőm örökbe fogadására. Püspöki Zsolt hangsúlyozta, hogy ezeken a fákon rengeteg madár rakott fészket és a rigó fő zsákmánya is a toboz volt. Ugyan maradtak még fák, a szeretnék ha idővel a régi fényében pompázna a kert.

– Elég sok felajánlás érkezett szombaton. Jöttek kisebb nagyobb fák, ha jobb idő lesz el is ültetjük őket. Még ki kell találni,  hogyan legyenek szépen sorba ültetve. Úgy tűnik, népszerű lett ez a fenyőfa örökbe fogadási akció – fogalmazott a tulajdonos.

A szú nem csak a farmon, hanem Gyula egész külterületén, így Szanazugon is pusztított. Az Összefogás Gyula-Szanazugért Egyesület célja, hogy védje a természetet, így sok gyümölcs- és fenyőfájuk van, amelyekkel szeretnék szebbé tenni a természetet.

– Zöldterület vagyunk ezért nagyon szívesen fogadjuk a karácsonyfákat, a gyümölcsfákat és minden fát, amely egy kicsit szebbé teszi a környezetünket – mondta a szervezet elnöke, Kovács Ágnes.

További programok »

FEL