Kilövésre készek az augusztus 20-ai tűzijáték bombák

2019. augusztus 18. 19:41 | Szabó Rita

Vasárnap készítették elő a pirotechnikusok a kedd esti, békéscsabai tűzijátékot. A szakemberek hétvégén kezdték el telepíteni a tölteteket a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ Szabadság téri épületének udvarába és tetejére. Az államalapítás ünnepén ugyanis innen lövik fel a rakétákat.

A tűzijáték töltetek telepítését az engedélyeztetési eljárásokat követően kezdték meg a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ udvarán és tetején. Ebben az évben több különlegességgel is készülnek a pirotechnikusok az államalapítás ünnepére.

– Több, mint kétezer-kétszáz effekt fog látszani az égen, ezek közt vannak a klasszikus effektek, piros, fehér, zöld színek. A fényjáték befjezéséhez közeledve pedig arany korona véggel készülünk. Továbbá különlegesség például idén, ami még nem volt Békéscsabán a medúza alakú bomba, ezek külön Olaszországból és Spanyolországból érkeztek és, de több különleges európai gyártású külföldi bomba is lesz az égen - tájékoztatott Leskovics Éva pirotechnikus. 

Az esti látványosság 10 perces lesz, amelyet amerikai filmzenék kísérnek majd. A 7. tévé a tűzijátékot a 21 órakor kezdődő polgármesteri köszöntőt követően élőben közvetíti.

Galéria

További programok »

FEL