Kilencedik alkalommal szárnyaltak az angyalok a Békéscsabai Jókai Színházban

2019. november 20. 13:46 | Gyemendi Réka

Angyalok szárnyalása címmel november 19-én, kedden egy jótékonysági esten léptek fel a nagyszínpadon a Békéscsabai Jókai Színház művészei és a Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ fogyatékossággal élő fiataljai. A rendezvény kilenc éves hagyományra tekint vissza, de az együttműködés a két intézmény között sokkal régebbi.

Sziszák Katalin, a Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ igazgatója elmondta, hogy a produkcióban hetvenöt fiataljuk és huszonöt színész vett részt. Kiemelte, hogy növendékeik kiválasztása spontánul történik: akik tavaly részt vettek, azok idén is szerettek volna szerepelni, sokan pedig most álltak színpadra először. Sziszák Katalin kiemelte: senki nem marad ki a produkcióból, aki szeretne benne lenni.

– Az Angyalok szárnyalása a mi közös gyermekünk. Ez a gyermek már kilenc éves, úgyhogy már öntudatos, olyan gyermek, aki tudja, hogy kik szeretik, tudja, hogy kire számíthat. Ilyen a kapcsolatunk a Békéscsabai Jókai Színházzal is, hiszen sok-sok gyakorlás, sok idő előzi meg a szereplést, amit a színház művészeinek köszönhetünk. A fiataljaink lázasan készülődtek. A művészek közül van, aki minden héten eljön hozzánk és gyakorol a gyerekekkel és önkéntesként látnak el feladatokat nálunk. A felkészülés szeptembertől kezdődik el. Vannak olyan párosok, amelyekben a színészek és a fiatalok tudatosan egymást választják, közösen találják ki a produkciókat Tarsoly Krisztina rendező koordinálásával. Nagyon nagy élmény ez nekik – részletezte Sziszák Katalin.

Liszi Melinda színművész úgy fogalmazott: fontos a gyermekjóléti központ fiataljainak integrációja, szocializációjuk és az, hogy az emberek megtanuljanak együtt élni velük, el tudják őket fogadni.  

– Azt, aminek igazán lelke van, azt az ember nem engedheti el. Ezekben a gyerekekben annyi szeretet van, annyi odaadás és annyi igyekezet, ami mellett a hétköznapi emberek a sok munka és elfoglaltaság miatt sokszor elmennek és nem veszik észre őket. Számukra az Anygalok szárnyalása elnevezésű kezdeményezés egy nagyon nagy segítség és óriási öröm az, hogy foglalkozunk velük. Mint ahogy számunkra is, hiszen annyi szeretetet, erőt adnak nekünk a mindennapokhoz, amitől mi is sokkal gazdagabbak leszünk – fogalmazott a színművész.

 

Galéria

 

További programok »

FEL