Arccal a megújulás felé - Kilenc fejlesztési projekt zárult sikeresen Dobozon

2022. november 25. 18:45 | Szabó Judit

A település 2014 óta hatvanöt nyertes pályázattal büszkélkedik, melyből harmincegy működési a maradék pedig fejlesztési támogatás.

A pénteken bemutatott kilenc projekt a 2021/2022-es esztendőben valósult meg a Magyar Falu programból és EFOP támogatásokból.

– Ez nagy nap a település életében, még nem volt arra példa, hogy ennyi fejlesztést egy bizonyos idő eltelte után egyszerre át tudjunk adni. 2021-ben a Belügyminisztériumtól járdaépítésre húszmillió forintos támogatást kaptunk, illetve egy 2017-ben benyujtott pályázatból a "Szegregált élethelyzetek felszámolása" projektből szociális bérlakások építésére és felújítására volt lehetőség – ismertette Köves Mihály polgármester.

Fotó: behir.hu

A polgármester hozzátette, hogy a korábban már megújult bőlcsöde tetőszerkezetét is korszerűsítették. A tájékoztató helyszínét, a Csillag Szolgáltató Házat belügyminisztériumi forrásból sikerült felújítani. Az épületen belül helyet kapott több iroda, teakonyha és mellékhelyiségek. A szolgáltató házban megtalálhatók a különböző szakmai szolgáltatások, ügyvéd, pszichológus, a falugazdász, illetve a családsegítő szolgálat. 

A projektzáró rendezvényen jelen volt a térség országgyűlési képviselője is.

– Doboz települést 2012-ben kaptam meg az új körzethatárok kijelölését követően, de ezt megelőzően is jó kapcsolatot ápoltam a településsel. Ha valaki a település képét nézi, akkor láthatja, hogy nagyon sok mindenben sikerült előrelépni – fejtette ki dr. Kovács József.

Radomszki Lászlóné társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár beszédében kifejtette, hogy a szegregált élethelyzetek felszámolását célzó projektből megvalósult szociális bérlakások kialakítását komoly, több hónapos munka előzte meg. 

– A legfontosabb cél a gyermekes családok esélyteremtésének növelése minden olyan fejlesztéssel, amellyel a család valamelyik tagját segíthetjük, legyen ez iskola, bőlcsöde vagy bérlakás. Ezt egy komoly, hosszadalmas együttműködő munka előzte meg. Öröm számomra, hogy itt lehetek és büszke vagyok a Doboz településen megvalósuló pályázatokra – emelte ki.

A kilenc projektben több kisebb programelem is megvalósult, mint péládul az önkormányzati temetők infrastrukturális fejlesztése, a közterületi játszótér fejlesztése vagy a belterületi utak fejlesztése.

Galéria

 

További programok »

FEL