Kikapcsolódás itthon: Strandturizmus Békés megyében

2020. július 31. 15:25 | Csiffáry Zsuzsanna

A strandszezon számos lehetőséget tartogat a pihenni vágyóknak. Békés megye három legnagyobb fürdője különböző sportprogramokkal, aqua-fitnesszel, nappali diszkóval és bábszínházzal is kedveskednek a látogatóknak.

Orosházán, Gyopárosfürdőn is nagyban tart a strandszezon, éves szinten közel 250 ezer vendég keresi fel a fürdőt kikapcsolódás céljából. A fürdő vezérigazgatója elmondta, hogy a látogatók egyharmadát a helyiek teszik ki, de Budapestről és Bács-Kiskun megyéből, valamint Arad és Temes megyéből is jönnek vendégek.  Habár a járvány miatt Romániából nem érkeztek még vendégek ebben a szezonban, de belföldről a korlátozások feloldása óta nagyon sokan keresik fel a létesítményt. A megnövekedett vendégszám kiszolgálása érdekében hétvégi programokkal, strandpartikkal is kedveskednek a kilátogató vendégeknek – tudtuk meg Benkő Ferenctől.

A térség másik kedvelt fürdője, a Gyulai Várfürdő főként a gyógyulni vágyókat és a családokat várja számos kedvezménnyel és változatos programokkal. Kun Miklós ügyvezető igazgató elmondta, hétvégenként nappali diszkóval, bábszínházi előadásokkal, aqua-fitnesszel várják vendégeiket. Gyulán több kedvezmény is vonatkozik az idősebb korosztályra, illetve a 6 éven aluli gyermekeknek ingyenes a belépés.

Zsadon Endre, a békéscsabai Árpád-fürdő vezetője közölte, hogy  idén nyáron a testmozgás a hangsúlyos. A Széchenyi program keretében a lakosság fizikai aktivitását növelik. A vendégek olyan lehetőségek közül is választhatnak majd, mint a testösszetétel kiszámolás, életmód tanácsadás, strandröplabda és a vízi aerobik.

 

Galéria

További programok »

FEL