Gyopárosfürdő és a Gyulai Várfürdő júniusi nyitással számol

2020. május 8. 15:15 | Hidvégi Dávid

Vidéken az új intézkedések részeként május 4-én megnyithattak a szabadtéri strandok. Békés megyében egyelőre az összes fürdő zárva tart, mivel a pontos szabályok ismertetésére, illetve az engedélyekre várnak. Minden jel arra utal, hogy a strandszezon leghamarabb júniusban kezdődhet el.

Korábban már írtunk egy fürdőkörképet, amelyből kiderül, hogy a Békés megyei lakosoknak még várniuk kell a strandok megnyitására. A Gyulai Várfürdőben 61 éve nem volt akkora leállás, mint amit a koronavírus okozott. A fürdőben lehetőség nyílt a régi műszaki berendezések cseréjére, a medencék árnyékolóinak korszerűsítésére.

– Jelenleg a versenyuszoda fóliázásának az előkészületi munkálatai zajlanak nálunk. Ez egy több millió forintos beruházás, amit saját erőből és a Magyar Úszó Szövetség támogatásával hajtunk végre. Ezzel előkészítjük a nagyobb energetikai korszerűsítését a versenyuszodának, amit már Terület- és Településfejlesztési Operatív program részeként hajtunk végre – kezdte a fürdő ügyvezető igazgatója.

Kun Miklós elmondta, hogy egy éttermet és három árusító bódét is lebontottak, a helyüket pedig parkosítják. A strand zöldterülete ezzel 300 négyzetméterrel nő meg. Az igazgató hangsúlyozta: jelenleg az összes munkatársuk átcsoportosítva dolgozik a fürdő külső és belső felújításán.

– Leghamarabb a pünkösdi időszakra nyithatnánk meg, hiszen van egy átfutási ideje a nyitásnak. A medencéket fel kell tölteni, a vizeket ki kell forgatni, utána mintát vesznek. Akkor nyithatunk, amikor megkapjuk a hatósági engedélyeket. Ez kettő vagy három hetet is igénybe vehet. A leghamarabbi teoretikus időpontunk a pünkösd, de én azt gondolom, hogy a nyári időszak, a június közepe az, aminek már őszintén van anyagilag és rentabilitás szempontjából realitása – fogalmazott.

Az Orosháza-Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő a tervek szerint június 13-án nyitja ki kapuit a vendégek előtt. Az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a vírushelyzettől függetlenül már korábban elkezdték a parkfürdő felkészítését. Benkő Ferenc kiemelte: jelenleg a medencék javításán és tisztításán dolgoznak. Az igazgató azt is elmondta, hogy jelenleg még nagyon sok a kérdés a nyitást illetően.

– Az már biztos, hogy csak egy kapun keresztül lehet majd bemenni a parkba, a fürdőbe. A szállodák felőli gyógyászati pénztárt nem üzemeltetjük majd. Amennyiben az előírások elkészülnek, akkor úgy készülünk, hogy hőmérőzzük a vendégeinket. A parkfürdő területén a másfél méteres biztos távolság betartása nem jelent problémát, hiszen egy több hektáros strand áll a rendelkezésünkre – emelte ki.

Az egyelőre nem ismert, hogy lesz-e létszámlimit a strandok területén vagy sem, mint ahogyan az sem, hogy a 65 év felettiek beléphetnek-e a fürdők területére. Békéscsabán az Árpád Gyógy- és Strandfürdő sem nyit ki, egyelőre a részletes szabályok ismertetésére várnak.

További programok »

FEL