Nyitnak a Békés megyei fürdők is: Strandolni csak védettségi igazolvánnyal lehet

2021. május 6. 19:44 | Vincze Attila

Rajtra készen állnak a Békés megyei fürdők, a négymillió fős átoltottság elérésével újra kinyithatnak a strandok. A szállodákhoz hasonlóan a fürdőket is csak védettségi igazolvánnyal lehet majd látogatni. A vizes létesítmények leginkább a belföldi vendégekre számíthatnak, de idővel a beoltott külföldiek is megérkezhetnek.

Napok óta takarítják a szakemberek a kültéri medencéket a békéscsabai Árpád fürdőben. A járványhelyzetre való tekintettel idén a szokásosnál kicsit később nyithat ki a strand. Ezúttal május 8-tól fogadja a fürdő azokat a vendégeket, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Létszámkorlát nem lesz, és minden szolgáltatást igénybe lehet majd venni a strand területén. Az intézmény vezetője, Zsadon Endre szerint sokan várják már, hogy újra kikapcsolódhassanak a fürdőben.

- A törzsvendégek, akik rendszeresen úsznak, szaunáznak és szeretik a fürdőt, azok nagyrészt meg fognak jelenni szombaton, hiszen már nagyon sokan érdeklődtek telefonon a nyitásról. Ugyan a honlapunkra elég későn került fel ez a nyitási dátum, de korábban nagy volt az érdeklődés. Mindenki várja már a nyitást, szinte ki vannak éhezve a strandolásra az emberek, szeretnének már egy kicsit kifeküdni a napra, vagy a termálvízben ücsörögni - fogalmazott.

A Gyulai Várfürdőben is napok óta a nyitásra készülődnek. Ők egyelőre nyugodtabb tempóban dolgozhatnak, mert csak május 22-én nyit ki újra a fürdő. Ide is csak védettségi igazolvánnyal lehet majd belépni, a 18 év alattiak pedig felnőtt kísérettel jöhetnek a strandra.

- A Várfürdőben még zajlanak felújítási munkálatok, de ettől függetlenül pünkösdkor meg fogunk tudni nyitni teljes kapacitással. Kizárólag a nyári, vízforgatott medencénket nem nyitjuk meg, a gyerekparadicsomot, a hullám és a csúszdás medencét, azzal megvárjuk az iskolaszünet kezdetét, és ez a június 12-i hétvégén fog nyitni - mondta Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő ügyvezető igazgatója.

Békés megye egy másik nagy vizes létesítménye, a gyopárosi élményfürdő is hamarosan megtelik élettel. A strand egy szakaszos nyitási tervvel készül. Ez alapján május 15-től a gyógymedencéket és a szaunaparkot már lehet használni, és a wellness kezelések is elindulnak. Pünkösdkor a kültéri élménymedencék nyitnak meg, június elsejétől pedig az uszodában is lehet majd csobbanni. A teljes nyitásra azonban egy kicsit még várni kell.

- A fürdő teljes megnyitását az eddigi tapasztalatok alapján június közepére ütemezzük, így június 11-én teljesen meg fog nyitni a fürdő összes medencéje, a gyermekmedencétől kezdve az élménymedencéig, illetve az élményfürdőnek a beltéri részét is június 11-én fogjuk átadni a vendégeknek - részletezte a nyitás lépéseit Benkő Ferenc, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

A fürdővezetők hangsúlyozták, hogy a külföldi vendégek esetében nagy a bizonytalanság, mert egyelőre nem végleges azon országok listája, amelyek oltási igazolványait belépéskor elfogadhatják.

További programok »

FEL