Kick-box világbajnokság: Éremesélyes Békés megyeiek

2017. november 8. 11:41 | behir.hu

Budapesten, a keddi napon indult be igazán a "nagyüzem", folyamatosan működött a hat pást és a három ring a WAKO Kick-box Világbajnokságon. A hétfői napot a delegációk vezetői az Országházban rendezett díszvacsorával zárták, ami jelezte a világbajnokság megbecsültségét.

 

A Békés megyeiek, csakúgy, mint a hétfői, nyitó napon, felemás mérleggel zártak a nap végére. Point-fighting-ban, 79 kg-ban  a junior Európa-bajnok Opauszki Dávid csapott össze a törökök rutinos,  tavaly Európa-bajnoki bronzérmes versenyzőjével, Husszein Semsercivel. Szoros mérkőzés alakult ki, Opa kicsit görcsösen vívott a nagy akarás miatt. Az első menetben még vezetett, a második menetben a török egyenlített, aki aztán a harmadik menetben minimális előnnyel nyert 11:9 arányban. A vége kapkodósra sikerült. Opauszki Dávid megtett mindent, helytállt, nem törte meg a vereség, már a jövőre gondolt.

 

Ami nem sikerült a fiatal békéscsabai versenyzőnek, az sikerült edzőjének, a még mindig nagyon gyors Debreczeni Dezsőnek, pedig ellenfélként a tavalyi veterán Európa-bajnokkal, az angol Darrel Merryweatherrel nézett farkasszemet. Dezső elővette régi híres lábtechnikáját és jó pár fejrúgást vitt be meglepett ellenfelének. Már az első menetben majdnem eldőlt a mérkőzés, 9:0 volt az eredmény, de utána az angol fiú bevitt néhány találatot. A mérkőzést végül is 22:11 arányban nyerte Debreczeni Dezső nagy fölénnyel, ezzel a legjobb négy közé került, vagyis bronzérmesnél rosszabb már nem lehet. A döntőbe jutásért az ír Eamin Breslin lesz az ellenfele.

 

A ringben K-1 67 kg-ban Géczei Róbert csapott össze a török Semih Furkan Karabag ellenében. Sajnos ez a mérkőzés nem a nagyon sportszerű és szimpatikus békéscsabai harcosról szólt. Nem tudta tudását nyújtani, a koncentrációval is gondok voltak. Pedig a török erős kezdése után felhozta 2:1-re a második menetet, de nem tudta behozni az első menetes hátrányt. Nagyon nehéz felkészülni egy világbajnokságra egész napos munka közben. Ráadásul a török fizikálisan is nagyon erős, jó rúgótechnikájú versenyzőnek bizonyult, aki akár a végső győzelemre is esélyesként pályázhat, ha a következő fordulóban legyőzi a szerb világbajnokot. Vagyis, a sorsolás sem volt Géczei Róbertnek kedvező. Edzője, Hricsovinyi Károly kritikus szemmel elemezte a magyar ringes kick-boxot is:

– Úgy érzem, nagyon le vagyunk maradva az élvonalhoz képest, fizikálisan, és mentálisan, motiváció szintjén is. Versenyzőink gyakran alulbecsülik magukat, nincs önbizalmuk. Nagy tanulság, ha utol akarjuk érni a vezető nemzeteket, akkor érdemesebb egy hosszabb, háromhetes edzőtáborral készülni az ilyen nagy világversenyekre. Vissza kell állítani a ring becsületét, növelni a hazai mezőnyt, mert nagyon szűk, a gálák küzdelmei, a profi mérkőzések pedig teljesen más jellegűek.

 

A nap utolsó mérkőzést Vida Balázs vívta az ír Dalton O Shaughnessy ellen. Végig fölényben diktálta az iramot, és nagyon ügyesen oldotta meg a feladatát. Magabiztosan, a tőle megszokott kőkemény light-contacttal győzött, s így a legjobb négy közé került, vagyis bronzérmesnél rosszabb már nem lehet. S miután a kick-light-ban is a legjobb négybe került, így a két bronzérem már adott a számára. Persze, remélhetőleg nem elégszik meg ezzel az éremmel.

 

Szerdán folytatódnak a selejtezők. Békés megyéből Debreczeni Dezsőnek a veteránok között az ír Eamin Breslin lesz az ellenfele a döntőbe jutásért. Bálint Zoltán point-fighting 89 kg-ban a mexikói José Armando Carrillo Soriano ellen vív majd a legjobb négybe jutásért.
A ringben full-contact 57 kg-ban Petrina Pál az olasz Daniele Panetta ellen próbál majd a legjobb négy közé jutni, reméljük, sikeresen.

További programok »

FEL