Kick-box világbajnokság első nap: Egy győzelem, egy vereség

2017. november 7. 10:25 | behir.hu

Budapesten, a BOK csarnokban ünnepélyes megnyitóval  kezdődött meg hétfőn a kick-box világbajnokság. Szombatig 60 ország csaknem kétezer versenyzője indul a BOK sportcsarnokban. A magyar válogatott 39 versenyzőből áll, benne Békés megyeiekkel.

A  nyitányon a WAKO világszövetség nemzetközi és hazai vezetői mellett jelen volt dr. Szabó Tünde, a sportért felelős államtitkár és dr. Szeneczey Balázs, Budapest főpolgármester-helyettese is. A megnyitó után elkezdődtek a versenynek.

Csák Bence

A Békés megyeiek közül point-fightingban  Csák Bence  74 kg-ban az egyes számú kiemelt  rutinos szlovén Tilen Zajc ellenében próbálta kiharcolni a továbbjutást ami most nem sikerült.

Edzője, Debreczeni Dezső így látta a mérkőzést: "ötpontos különbséggel maradt  alul Bence. Hullámzó volt  a teljesítménye, háromszor is majdnem egyenlíteni tudott, de aztán mindig ismét a szlovén szerzett pontokat. Az az igazság, hogy ez a szlovén fiú nagyon jó, kiválóan rúg, nem csodálnám, ha ezen az ágon a döntőbe jutna. Összességében Csák Bencével elégedett vagyok, újonc létére jól küzdött, s lehetett volna szerencsésebb is."

 

Vida Balázs

Ami nem  sikerült Csák Bencének, azt egy másik újonc Békés megyei, a füzesgyarmati Vida Balázs véghezvitte: megsemmisítő verést mért a mexikói Azcarraga Avila Javier Antoniora.

Balázs programváltozás miatt szinte  bemelegítés nélkül  volt kénytelen  tatamira lépni, de ez nem látszott küzdelmén. A + 94 kg súlycsoportban már az első menetben 15 pontos különbséget ért el, s technikai K.O.-val nyert összeszedett mozgással, taktikus küzdelemmel jutott a legjobb nyolc közé, végrehajtva a szövetségi kapitány utasításait. Következő mérkőzését a négy közé jutásért az ír Dalton O Shaughnessy ellen vívja majd.

 

Kedden indul be igazán a nagyüzem, s ezen a napon  a Békés megyeiek többen éremért, a legjobb négy közé jutásért  küzdenek majd. Point-fighting 79 kg-ban Opauszki Dávid a török Husszein Semsercivel csap össze a legjobb nyolc közé kerülésért.  A veteránok között 74 kg-ban nagy csatára van kilátás Debreczeni Dezső és az angol Darrel Merryweather  között, a tét a legjobb négybe jutás. Vida Balázsról írtunk már, de a füzesgyarmati fiatalemberre még egy másik mérkőzés is vár, a legjobb négy közé jutásért ugyanis nehézsúlyban, + 94 kg-ban kick-light szabályrendszerben a panamai Edward Gonzalez lesz az ellenfél. A ringben, a K-1  67 kg-ban Géczei Róbert a török Karabag Furkan Semihhel csatázik majd a nyolc közé jutásért.Vagyis, ismét egy izgalmas nap előtt állunk.

A  világbajnokság nyomon követhető az interneten .

 

 

További programok »

Sport

Négyes döntőben küzd a megyei amatőr válogatott

A békési válogatott sikeresen vívta meg a gyulai, regionális selejtezőt az MLSZ által szervezett területi, amatőr válogatottak országos nagypályás tornáján. A ceglédi négyes döntőben Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron és Baranya legjobbjai lépnek pályára.
2023. december 8. 16:34
FEL