Kick-box világbajnokság Békés megyei versenyzőkkel

2017. november 7. 13:15 | behir.hu

Budapesten, a BOK rendezvény csarnokban hat küzdőtér és három ring mérkőzéseit követhetik folyamatosan hétfőtől szombatig a szurkolók. A világbajnokságnak hazai küzdőtéren mindig felejthetetlen hangulata van.
A versenyzők felkészüléséről, várható esélyeiről az edzőket faggattuk Most az a különleges helyzet állt elő, hogy két Békés megyei versenyzői is önmaga edzője. Így Puravecz Péter és Debreczeni Dezső saját felkészülésüket is elemzi.

– Puravecz mesternek hogyan sikerült a felkészülése?

– Minden nap készültem, de az utolsó napokban már szűkítettem az edzések idejét, nehogy sérülésem legyen. Jó formában érzem magam, egyre jobban összecsiszolódik a gyakorlatom. A mentális feszültséget már érzem, nagy kihívás az országunkat képviselni és jól szerepelni.

– Mikor kezdődnek a formagyakorlat versenyek?

– Csütörtökön, de én valószínűleg péntek-szombaton kerülök sorra.

A veteránok között Debreczeni Dezső is indul

 

A szabályrendszerek közül az utóbbi években a legeredményesebb az úgynevezett point-fighting szabályrendszer volt. Ebbe a számos világ- és Európa-bajnokot felsorakoztató magyar válogatottba került be a három békéscsabai újonc, Csák Bence, Opauszki Dávid és Bálint Zoltán. S a nagy visszatérő, a sportág egyik nagy alakja, a veteránok között induló Debreczeni Dezső is.

– Milyennek ítéli a világbajnokságra történt felkészülést?

– Jó formában vannak a „gyerekek” nagyon hasznos volt a tatai válogatott edzőtábor. Nagyon jó kedvvel dolgoztak és kellően elszántak is. Persze, az utánpótlás Európa-bajnokság miatt a nyár óta edzésben voltak, táborokban is vettek részt, így bizakodó vagyok. Az első éves újonc felnőtt válogatottaktól túl nagy eredményt nem várok, de szeretném, ha érem-közelbe kerülnének és több nyert mérkőzésük lenne. Sok múlik majd a sorsoláson, hiszen mind a három versenyzőmnek a súlycsoportjában indul néhány meghatározó rivális. A súlyokkal nincs gond, Opauszki Dávid is eredményesen fogyasztott, nagy önfegyelemmel, sokat tett a sikerért.

– Debreczeni Dezső is küzdőtérre lép..,

Igyekeztem kihasználni azt a kevés időt, ami rendelkezésemre állt. Az elején szokatlan volt a terhelés, a csípőm még most sincs rendben. Persze, a tatamin már mással leszek elfoglalva. Nagyon jól éreztem magam, szinte fiatalodtam Tatán, az edzőtáborban, jó volt a csapattal lenni, együtt a régi válogatott barátaimmal, Dancsó Zolival, Olasz Attilával. Felfrissültem.

 

Reméljük, jönnek a magyar eredmények

 

A világbajnokságon két, rutinosnak mondható ringes versenyzőnk is a kötelek közé lép. Petrina Pál full-contactban míg Géczei Róbert K-1-ben képviseli nemzeti színeinket. Edzőjük, Hricsovinyi Károly így látja a felkészülést:

–  Azt hiszem, minden fejben fog eldőlni. Nincsenek rossz állapotban fizikálisan, mentálisan helyén kell kezelni a világbajnokságot. Pali jobban izgul, de hinnie kell magában! Mindenki fél egy kicsit, mindenkire nagy súly nehezedik egy világbajnokságon, hát még itthon! Az ellenfél ugyanúgy izgul a tét miatt, nem kell tartani tőlük a fiúknak, hiszen technikailag nagyon ügyesek, jól pörögtek edzésen is. Erőnléttel sem lehet probléma.

– Mindig ügyesen kikerüli azt a kérdést, hogy milyen helyezést vár el tanítványaitól.

–  Juhász Gábor szövetségi kapitánnyal beszéltük, hogy nagyon erős a ringes mezőny, Európa közepén nagyon jó helyen van a világbajnokság, nagy számban érkeznek a ringesek. A szervezés jó, s reméljük, jönnek a magyar eredmények is.

Gasparik Róbert, a füzesgyarmati Hegyesi SE vezetője így látja Vida Balázs esélyeit:

– Mennyire felkészült Balázs?

– Végig ott volt a tatai válogatott edzőtáborban. Az elején még kondícióban érezte a tábor nehézségeit, de aztán utolérte magát ahhoz, hogy jól szerepelhessen. Nagyon örülnék annak, ha pénteken és szombaton is tatamira lépne. Képesnek tartom rá, kedvező sorsolással akár érmes is lehet, újonc a válogatottban, de sok mindenre képes lehet. Fel kell nőni a feladatokhoz!

További programok »

FEL