"Ki tudjuk szolgálni a vásárlókat, felkészültünk az árukészlet pótlására"

2020. március 14. 14:56 | Szilágyi Viktória

Időre időre látni üres polcokat a békéscsabai üzletekben is, de gyakran újratöltik azokat. A Százas ABC üzletvezető-helyettese, Vraukó Ilona elmondta, a forgalom ugyan megnövekedett üzletükben is, de a közhangulat alapvetően nyugodt.

A boltvezető-helyettes ismertette, hogy a héten bejelentett intézkedések kapcsán megnövekedett vásárlás most összevonódik a március 15-ei bevásárlássa is, hiszen akkor az ünnep miatt zárva tartanak az üzletek. 

Úgy látja, hogy most a kenyér forgalmában volt nagyobb a fogyás, amire az ünnep miatt már a hét elején felkészültek. 

– Lehet nyugodtan jönni vásárolni, választék is van bőven kenyér- és pékáruból is – fogalmazott. 

 

(Fotó: Szilágyi Viktória /Behir.hu)

 

- A koronavírus megjelenésével összefüggésben a tartós élelmiszerek vásárlása megnövekedett. A lisztet viszik, mint a cukrot és a cukrot is viszik, mint a cukrot. Nagyon meglepő volt számomra, hogy az utóbbi napokban a zöldség és a gyümölcs is nagyon fogyott, még jó, hogy a többet rendeltünk mindenből, tehát van minden a polcokon. A vásárlóinknak a szombati napra szervezünk akciókat is az áruházban, így igyekszünk kedveskedni nekik. 

 

(Fotó: Szilágyi Viktória /Behir.hu)

 

– A csütörtöki, a pénteki és a mai napon a húsáruból is nagyon sok fogyott. Ezt úgy kell elképzelni, hogy aki vett eddig mondjuk 30-40 dkg darált húst, az most vett 2-3 kg-ot, a csirkemellfilének pedig a szokásos mennyiséghez képest a háromszorosa fogyott. Amit még ki tudnék emelni, az az élesztő, amiből már másfél hete 10-20-szorosára emelkedett a napi vásárlás. Friss élesztő is volt tegnap bőségesen, a mai napra is sok élesztővel készültünk, de a vásárlásokat látva attól tartok, hogy ez zárásig nem fog kitartani, pedig ötszörös mennyiséget szerezttünk be – jegyezte meg Vraukó Ilona.

 

Fotó: Szilágyi Viktória (Behir.hu)
 
A pótlásra cégen belül a központi beszerzés már felkészült

 

Mint megtudtuk a céges beszerzők is készültek a megnövekedett forgalomra, ezért a pótlás bizutosítása is jól sikerült. Az alapvető élelmiszerek közül itt cukor, rizs, étolaj és liszt is van.

 

(Fotó: Szilágyi Viktória /Behir.hu)

 

A kézfertőtelnítő hiánya itt is problámát okoz, az már teljesen kifogyott a polcokról, de vannak fertőtlenítő kendők és fertőtlenítőszerek.

– Fertőtlenítését mi is gyakran végzünk az üzletben a pultok felületein, a bevásárlókocsik illetve kosarak fogó részén és a kasszák környékén. Szerencsére nálunk fotocellás ajtó van, nem kell a kilincset fogniuk a vásárlóknak. Arra bíztatok mindenkit, hogy válasszák inkább a bankkártyás fizetést lehetőség szerint, az is egy kontaktussal kevesebb a bevásárlás intézése közben - fogalmazott az üzletvezető-helyettes. 

 

Galéria

 

További programok »

FEL