Kézilabda: Utolsó másodperces góllal nyert a Békéscsaba

Végig vezetett a Mosonmagyaróvár, a végén mégis a Békéscsaba nyert a 25. születésnapját ünneplő Walfisch Mercédesz utolsó másodperces góljával a K&H női kézilabda liga 12. fordulójában.

 

 

EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABA-EU-FIRE MOSONMAGYARÓVÁR 30-29 (15-19)
K&H női liga, 12. forduló, Békéscsaba, játékvezetők: Herczeg, Südi.
BÉKÉSCSABA: Agbaba, Balog, Binó, Bottó 4, Dombi, Ekker, Giricz, Horvát, Hős, Kovács 7, Kukely, Marincsák 6 (3), Szögi, Vukajlovic 8, Walfisch 4, Zöldi-Tóth 1. Edző: Horváth Roland.
EU-FIRE MOSONMAGYARÓVÁR: Bardi, Bízik, Bízik 5, Farkas 1 (1), Gubikova, Gyimesi 1, Hajtai, Horváth 2, Hudák, Katona, Kopecz 2, Kovacsicz 5, Scholtz, Szarková 5, Tilinger 8 (2), Vukcevic. Edző: Bognár Róbert.
Kiállítások: 10, ill. 10.
Hétméteresek: 3/3, ill. 5/3.

A meccset a vendégek kezdték jobban, azonban a hazaiak kétszer is villámgyorsan egyenlítettek (6-6). A meccs második negyedóráját zsinórban három góllal nyitotta a Mosonmagyaróvár, eközben a hazaiak gyengén védekeztek. Szinte minden lövésből gól született, a hazai kapusok nem találkoztak a labdával. A kisalföldieknél remekeltek a szélsők, Kovacsicz Mónika és Bízik Réka kiváló megoldásaival megérdemelten vezetett a vendég gárda a szünetben (15-19).

A Csaba a fordulás után sem találta a ritmust, sőt, az Óvár Scholtz Andrea védéseivel tovább hizlalta előnyét (18-24). Horváth Roland újra időt kért, ami bejött, mert összeállt a hazai fal, Balog Judit is bemutatott pár bravúrt, valamint Aleksandra Vukajlovic is elkezdte a gólgyártást. A házigazda közel került az egyenlítéshez, de több hiba is közbejött. A vendégek ugyan már nem játszottak olyan lendülettel, de folyamatosan megtalálták a beállós Horváth Bernadettet, és úgy tűnt, hogy megőrzik a minimális előnyt.

 

A csabaiak csak egyszer vezettek a meccsen, mégis ők örülhettek a végén (Fotó: Milyó Pál)

 

A hazai gárda nem így gondolta, 74 másodperccel a vége előtt a remekül játszó és hét találattal záró Kovács Anett egalizált (29-29). Bognár Róbert időt kért, csapata a győzelemért támadhatott, de az óváriak eladták a labdát. A viharsarki gárda megkapta az esélyt, és 3 másodperccel a befejezés előtt szabaddobáshoz jutott: Walfisch Mercédesznek készített elő a csabai csapat és a születésnapos 11 méterről felugorva a jobb felső sarokba zúdította a labdát. Ezzel a házigazda otthon tartotta a két pontot és óriási ünneplést indított a pályán, illetve a lelátón is (30-29).

A Békéscsaba ezzel a sikerrel megelőzte legyőzött riválisát és feljött a 11. helyre a tabellán.

A mérkőzés összefoglalóját a hétfőn 20.20-tól startoló Kezdőkörben is láthatják, míg a teljes találkozót sportmagazinunk után, 21 órától mutatjuk meg a 7.Tv-n!

 

Megosztás:

Címke: , , , ,