Kézilabda: Újabb ikonikus játékos búcsúzik Békéscsabától

2019. május 2. 15:19 | behir

Walfisch Mercédesz eligazolása után ősztől Zöldi-Tóth Kata sem a liláknál folytatja pályafutását. A 33 esztendős beállós idestova másfél évtizede szolgálja a klubot, az utóbbi négy-öt évben vezéralakja volt a jelentősen megfiatalodó gárdának. Az előző idényben például oroszlánrészt vállalt abból, hogy a klub a mostani évet is az élvonalban kezdhette. Stabil hellyel rendelkezett a jelenlegi csapatban, mígnem utolérte egy olyan sérülés, amellyel a játékos már nem folytathatja a legmagasabb szinten.

A Budaörs elleni kulcsfontosságú idegenbeli győzelemből három góllal és remek játékkal vette ki a részét, azóta viszont nem léphetett pályára - írja a csabai klub hivatalos oldala.

 

– Tulajdonképpen mi is történt? 

– A Győr elleni hazai meccs után kezdtem érezni nyaki fájdalmat és zsibbadtak a végtagjaim is. Kihagytam a fehérvári meccset, elkezdtem edzeni, a Budaörs ellen fájdalomcsillapítóval vállaltam a játékot, azt követően viszont próbáltam edzeni, de nagy fájdalmaim lettek. Nem volt mit tenni, orvos után kellett nézni. Így jutottam el Szegedre, az ország egyik legjobb idegsebészéhez, dr. Barzó Pál professzorhoz, aki nyaki porckorongsérvet állapított meg, ami be volt gyulladva. Két-három hónapos felépülési időszakot prognosztizált, amely gyógytornából és aktív pihenésből állt. A tizedik hetet követő kontrollon gyógyulttá nyilvánított.

 

– Ha jól számolunk, az ominózus budaörsi meccs éppen három hónapja volt, még sem láthattunk a pályán Egerben…

– Hosszú volt a kényszerpihenő, ezért korai lett volna még a játék. Fokozatosan álltam vissza az edzésmunkába, edzőnkkel, Horváth Rolanddal megbeszéltük, hogy lealapozok és idővel kiderül, hogy tudok-e még beszállni. Magamban viszont arra az elhatározásra jutottam, hogy nem siettettem a visszatérést, inkább szisztematikusan építem fel magam, hogy ősztől ismét pályára léphessek. Viszont az már nem csabai színekben fog megtörténni, mert az idény végeztével professzionális szinten mindenképpen felhagyok a játékkal, ez a sérülés ugyanis intő jel volt számomra és gondolkodóba ejtett.

 

– Mi lesz veled jövőre?

– Évek óta az ifjúsági együttes trénere vagyok, részt veszek képzéseken és jövőre is önálló korosztályt fogok vinni. Az új helyzetben pedig még inkább az edzői pálya felé orientálódhatok, hiszen ebben a klub támogat, én pedig nem szeretnék elszakadni a sportágtól. Szeptembertől iskolapadba ülök, elkezdem az MKSZ által kiírt erőnléti edzői tanfolyamot. Minél többet szeretnék fejlődni és tanulni, úgy gondolom, hogy erre „házon belül” van lehetőség. Emellett amatőr szinten a játék is beleférne, mivel érzek magamban annyi erőt, hogy a második vonalban tudnék még segíteni valamelyik csapatnak. Ez irányban azonban még képlékeny a jövőkép, hiszen csak a napokban hoztam meg a döntésem.

 

További programok »

FEL