A Mosonmagyaróvár ellen győzelemre készülnek a kézilabdás lányok

A Győr elleni vereség után győzelemre készülnek a békéscsabai kézilabdás lányok. Vasárnap a Mosonmagyaróvár csapatát fogadják otthonukban a lila-fehérek.  A felkészülésben a védekezésre és a kapusteljesítmény növelésére koncentrálnak. 

Horváth Roland vezetőedzőnek kettős érzései vannak a Győr elleni mérkőzéssel kapcsolatban. Az első félidő jó teljesítménye után a második félidőre elfáradt gárdája, a fizikai fölényben lévő  magyar bajnok csapat elleni küzdelemben. Már ezen a meccsen is vasárnapi, Mosonmagyaróvár elleni mérkőzésre gyakoroltak a lányok.  A vezetőedző szerint a győzelemhez nagyon fontos az elszántság, a kitartás és a győzni akarás.  A hazai pálya előnyével élni kell, a védekezésre kell koncentrálni és a kapusteljesítmény még jobbá kell tenni. Ha ezek sikerülnek, nagy esély van győzelemre – mondta Horváth Roland.

Zöldi-Tóth Kata a csabaiak beálló játékosa sincs elkeseredve a győri verség miatt. Menni kel, tovább, keményen kell dolgozni, mert ez egy nagyon jó csapat  – fogalmazott a játékos. Mint elmondta: komoly erőnléti felkészülésnek is beillett a győriek elleni mérkőzés, mert az ellenfél játékosai nagyon nagy sebességgel küzdöttek.  A Mosonmagyaróvár elleni játékban szerinte is a védekezés a legfontosabb, és hogy abból gyors gólokat tudjanak lőni.

A  tabella 12. élén álló EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE csapata a jelenleg 11. helyen álló Eu-Fire Mosonmagyaróvár női kézilabda csapata ellen játszik majd január 13-án, vasárnap, 18 órától a városi sportcsarnokban.

 

Megosztás:

Címke: , ,