Kézilabda: Újabb fájó orosházi vereség

2017. december 18. 08:03 | behir

A szezon eddigi legfontosabb bajnoki mérkőzése elé nézett az Orosháza, amely az idén terven felül teljesítő Egert látta vendégül. A hevesiek 13 ponttal a 6., az orosháziak hattal a 12. helyen tanyáztak a találkozót megelőzően. A találkozót az egriek nyerték 28-25-re, így Buday Dániel együttese nem tudott elmozdulni a tabella veszélyes régiójából – számolt be az orosházi klub hivatalos oldala.

Orosházi FKSE-LINAMAR – Eger SBS Eszterházy 25-28 (9-12)
K&H liga férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Hargitai, Markó. Orosháza: Orosháza: Szabó L. – PÁSZTOR M. 6, Ferenczi 1, Knezevic 1, Markoski 3, Milas 3, Németh L. 2. Cs.: Herjeczki (kapus), Stranigg 1, Gyene 4 (3), Srsen 1, Németh G. 3, Z. Radojevic, Antal. Vezetőedző: Buday Dániel. Eger: Stochl 2 – Vaskó 2, I. Radojevic 4 (1), Bajorhegyi, Kiss G., PETRO 5, Takács B. 2 (1). Cs.: Repóth (kapus), Szepesi 1, SZABÓ P. 4, Dobó 1, Lezák 2, Antl 3 (1), Aflitulin 2, Füzi. Vezetőedző: Tóth Edmond.
Kiállítások: 10 ill. 10 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 3/3.

Az egriek voltak higgadtabbak, a tiszta sárgában virító hazaiak óriási elánnal, de gyakran átgondolatlanul rontottak vendégeiknek. Egy-két bosszantó baki után Buday Dániel gyorsan változtatott, Ferenczi helyett Németh Gábort dobta harcba. Elöl nagyon pontatlanok voltak a hazaiak, nem egészen negyedóra elteltével már hárommal vezetett az Eger. A 16. percben elfogyott Buday türelme, magához rendelte fiait, igyekezett higgadtabb, koncentráltabb játékra kérte őket. A helyzet mit sem változott, a 4-0-s rohamot produkáló hevesiek angyali nyugalommal tették a dolgukat és biztosan őrizték előnyüket. Pásztor és Németh Gábor villanásával zárkóztak a viharsarkiak, mire az egriek trénere kért időt. A 25. percben jöhetett az újabb Buday-időkérés, ekkor már tekintélyes előnyt birtokolt az Eszterházy (5-11). A félidő hajrájában kozmetikázott az eredményen az Orosháza, három gólnyi távolságra került látogatóitól.

A hazaiak bánatára nem játszottak statisztaszerepet az egriek 2. félidőben beállt csereemberei, Antl és Aflitulin is megtréfálta Szabó Leventét. Hazai oldalon az orosházi színekben 100. NB I-es mérkőzését játszó Pásztor Máté bizonyult a legbiztosabb kezűnek.

Mentek előre az orosháziak, kettős emberfogással is próbálkoztak, de nem tudtak lőtávolba kerülni. A bajt még tetézte egy rossz csere is, s majd fél percig ismét kettős emberhátrányban volt kénytelen játszani a zöld-sárga mezes legénység. A hajrába fordulva három találattal két gólra feljött az OFKSE, de egy perc leforgása alatt elillant a remény. A mérkőzés utolsó perceiben Némethék mindent megtettek, de már nem tudták utolérni vendégeiket.

Buday Dániel: – Rengeteg hibával játszottunk. Azok a meghatározó játékosok, akikben bíztam, nem tudtak jól teljesíteni, az ellenfél kapusa pedig tucatnyi lövést védett.
Tóth Edmond: – Magabiztos győzelmet arattunk, amit megint csak a nagyon jó csapatszellemnek köszönhettünk.

 

További programok »

FEL