Kézi: Visszavágtak az orosháziak a Ligakupáért

2017. április 23. 16:29 | Kovács Dávid

A Ligakupa elődöntőben az Eger bizonyult jobbnak, így az orosháziak visszavágásra készültek a két csapat bajnoki mérkőzésén. A Békés megyei együttes elérte a célját és négy góllal verte az Eger csapatát az NB I 24. fordulójában.

Orosházi FKSE-Linamar — SBS Eger-Eszterházy 26-22 (14-11)

Kézilabda NB I-es férfi bajnoki mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Felhő, Öcsi. Orosháza: SZABÓ L. — Pásztor M. 1, FERENCZI 4, Knezevic 3 (1), Antal 2, Milas 3 (1), Németh L. 3. Cs.: Herjeczki, Miklós (kapusok), Srsen, Németh G. 1, Morva Z. 1, Z. Radojevic 3, Markoski, TÁRKÁNYI 5, Komporály. Vezetőedző: Buday Dániel. Eger: STOCHL — VANCSICS 4, Petro 2, Bajorhegyi, Kiss G., Sadovyi 2, Antl 3 (1). Cs.: Repóth (kapus), I. Radojevic 4, Dobó 1, TAKÁCS B. 6, Lezák, Szabó P. Vezetőedző: Tóth Edmond.

Kiállítások: 8, ill. 4 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 2/1.

Fontos bajnoki volt mindkét gárda számára, hiszen az orosháziak — győzelmük esetén — akár feljebb is léphettek a tabellán, míg az egrieket is hasonló cél motiválta, ők éppen a hazaiakat előzhették meg.

Négy hosszú percnek kellett eltelnie ahhoz, hogy gólt lásson a közönség, igaz, az egri Dobó Zsolt megmozdulásának annyira senki nem örült a csarnokban. Borzasztó sok volt a hiba mindkét oldalon, az biztos, hogy az egriek nem foglalták imába Szabó Levente nevét, akinek sok hasznos megmozdulása volt. Rendre az Orosháza vezetett egy-két góllal, de a hevesiek néhány gyors akcióval újra és újra egyenlítettek. Negyedóra elteltével sort cserélt, majd időt kért Buday Dániel edző, remélve némi pozitív elmozdulást csapata játékában.

Zoran Radojevic agilitásának is betudható, hogy egy 3-0-s rohammal a meccs során először három gól volt a különbség a felek között, 12-8-nál már az egri tréner kért időt. Hazai oldalon szigorúbbá vált a védekezés és Szabó Levente is bemutatott egy-két bravúrt, így orosházi szemszögből a szünetig, ha nem is megnyugtató, de legalábbis biztató volt a helyzet.

Igyekezett már a második felvonás elején zárkózni az Eger, de Ferencziék visszavették a négygólos előnyt. Tóth Edmond a 38. percben kikérte az idejét, de fiai az óriási igyekezet mellett bele-belehibáztak, így a tizenkét perc alatt már a harmadik találatát szerző Tárkányi emberhátrányban 21-16-ra alakította az eredményt. Két egri indulás után ismét kezdett szorossá válni a mérkőzés, nem csoda, hogy Buday edző is magához rendelte játékosait.

Vancsicsék vérszemet kaptak és az egyenlítésért támadhattak. Kapkodóvá vált a játék, a hevesiek megtorpantak. Az utolsó három és fél percnek három gólos hazai vezetésnél rugaszkodtak neki a csapatok. A hazaiak végül a legjobbak közé tartozó Tárkányi és Ferenczi találataival bebiztosították a győzelmüket.

MESTERMÉRLEG

Buday Dániel: — Minden elismerésem a csapatnak, hiszen az idény végén járunk, lassul a tempó, de a szívét-lelkét bele tette mindenki. Kevesebb technikai hibával játszottunk, mint a Liga Kupa-meccsen, ami eredményt hozott.

Tóth Edmond: — Küzdöttünk, de nagyon sok hibával játszottunk, ezért nem tudtuk megfordítani az eredményt. Jobban játszott az Orosháza, megérdemelten győzött.

Forrás: Orosházi FKSE-Linamar

További programok »

FEL