Kézilabda: Megszületett a második orosházi siker

2017. november 16. 11:08 | behir

Az Orosháza vasárnap kiváló játékkal, de 20-18-ra alulmaradt Tatabányán, hasonló hozzáállással jó esélyeket táplált a győzelemre. A hétközi bajnoki mérkőzésen már pontok is társultak a nagyszerű teljesítményhez, miután Buday Dániel gárdája 32-27-re verte a Csurgó együttesét – számolt be a klub hivatalos honlapja.

 

Orosházi FKSE-LINAMAR – Csurgói KK 32-27 (17-13)

K&H liga férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés Orosháza, 350 néző. V.: Bócz, Wiedemann.

Orosháza: Szabó L. – Gyene 1 (1), Ferenczi 1, KNEZEVIC 5, Antal 1, Milas 1, Németh L. 3. Cs.: Herjeczki (kapus) 1, Srsen, Z. RADOJEVIC 6, MARKOSKI 5, Németh G. 4, Pásztor M. 1, Stranigg 3. Vezetőedző: Buday Dániel. Csurgó: Balogh T. – Vasic 6 (2), Hadziomerovic 1, Mikita 4, FERREIRA 6, Vasvári, Gazdag 1. Cs.: Bartucz (kapus), HANUSZ 5, Tóth A. 3, Radjenovic, Szeitl E. 1, Josic. Vezetőedző: Bencze József.

Kiállítások: 4, ill. 2 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2.

Bár a fennállásának 25. évfordulóját éppen idén ünneplő Csurgói KK a korábbi évek sikereitől eddig messze elmarad (kilenc bajnokin eddig csak három győzelem szerepel a csapat neve mellett, hatszor vesztesen hagyta el a játékteret és a 10. helyen áll), de az NB I góllövőlistáját éppen egy csurgói játékos vezeti, nevezetesen Marko Vasic, aki eddigi 65 góljából a legutóbbi Ferencváros elleni 29–27-re megnyert mérkőzésen egymaga 15-öt (!) vállalt. A két csapat egyébként idén még egyszer találkozik egymással Orosházán, mégpedig a Magyar Kupa 4. fordulójában.

Villámrajtot vett az Orosháza, amely gyors játékkal bő öt perc alatt négy góllal lépett meg vendégétől. 5-1-nél Bencze József, a Csurgó edzője ki is kérte az idejét. Amíg az elején pontosan célozgatták a csurgói kaput Knezevicék, a második tíz percben már csökkent a koncentráció és a vendégek többnyire indításból három perc alatt egalizáltak. Hogy még ezután is a hazaiak birtokában maradt az előny, az Zoran Radojevicnek is köszönhető, aki két átlövésgóllal vétette észre magát. Rövidnek bizonyult az orosházi hullámvölgy, mert néhány perc leforgása alatt ismét négyre, majd a meccs során először ötre nőtt a hazai előny, és nemcsak azért, mert az akciókat villámgyorsan lerendezni kívánó csurgóiak játékába többször csúszott hiba. A 20. percben Buday Dániel is elérkezettnek látta az időt, hogy magához hívja játékosait, de ezt ezúttal kedvező állásnál tehette meg. Kapust cserélt a Csurgó, Bartucz rögtön lőtt is egy gólt, persze nem feltétlenül e célból juthatott szerephez. Lüktetett, gyors, élvezetes, változatos volt a játék, az igyekezetre nem lehetett panasz. A hazaiakon nagyon érezhető volt a győzni akarás, ami a szünetig az eredményben is megmutatkozott.

Potyogtak a gólok a második félidő első harmadában, szépen lassan a sérüléséből visszatérő Stranigg is kezdte felvenni a ritmust, csapata pedig négy-öt góllal vezetett. A 38. percben Bencze edző időt kért és két poszton is cserélt. Keményített a védekezésén a Csurgó, ugyanakkor elöl is pontosabban lőttek és a játékrész felénél ismét lőtávolságba kerültek. 24-23-nál úgy kellett Németh Gábor gólja, mint egy falat kenyér, de kezdett nagyon izgalmassá válni az orosháziak helyzete. A véghajrát megnyomta az OFKSE, és egy 3-0-s rohammal már három perccel a vége előtt eldöntötte a mérkőzést.

Buday Dániel: – Gratulálok a csapatnak! A sérültek visszatértével nőttek a variációs lehetőségeink. Már a Tatabánya ellen is jól játszottunk, érezhető volt, hogy át fog lendülni a csapat. Nagy szívvel játszottunk, ami győzelmet eredményezett.

 

További programok »

Sport

Pepó János az igazi Vasember

Sokakat sarkallhat kalaplengetésre Robert Downey Jr. filmbeli teljesítménye, de Pepó János eredményei láttán még Iron Man is elismerően csettintene. A békéscsabai tűzoltó a közelmúltban Montenegróban, a Blacklake Xtreme Triathlonon ment nagyot, s máris a soron következő Ironman versenyre, a Görögországban, Korfu szigetén rendezendő megmérettetésre készül.
17:14
FEL