Kézilabda: Sikeresen óvott az Orosháza

Az Orosházi FKSE Eger elleni idegenbeli Liga Kupa elődöntőn súlyos hibát követtek el a játékvezetők, ami a Békés megyei klub szakemberei szerint műhibának minősül, így a találkozót követően óvást nyújtottak be a Magyar Kézilabda Szövetség illetékes bizottságához.

A mérkőzés 41. percében az egri Bajorhegyi Ádám 4 perces kiállítást kapott, ám büntetésének lejárta előtt – két perc elteltével – visszatért a pályára, ami ellen sem a játékvezetők, sem a versenybírók nem emeltek kifogást, így ahelyett, hogy szabálytalan pályára lépése miatt megkapta volna harmadik kiállítását és kizárták volna a további játékból, zavartalanul folytathatta a találkozót. Mindezt annak ellenére, hogy az Orosháza kispadjáról is rögtön jelezték a játékszabályba ütköző lépést.

Ezzel az Orosháza együttese jogos emberelőnytől esett el, ami ha a mérkőzés győztesének kilétét nem is (hat góllal nyert az Eger – A szerk.), de a győzelem különbségét nagyban befolyásolhatta. Mivel az elődöntőt oda-visszavágós rendszerben rendezik meg, így korántsem mindegy, milyen gólkülönbséggel várhatják a csapatok a második találkozót – érvelt az OFKSE vezetése.

A Magyar Kézilabda Szövetség bizottsága március 23-án, csütörtökön tárgyalta a beadványt, majd a felek meghallgatása és a bizonyítékok megtekintése után helyt adott az Orosházi FKSE óvásának és a találkozó újrajátszását rendelte el.

A megismételt SBS Eger-Eszterházy – Orosházi FKSE-LINAMAR Liga Kupa-elődöntőt 2017. március 29-én, szerdán 18 órától játsszák Egerben – olvasható az orosházi egyesület honlapján.

Megosztás:

Címke: , , , , , ,