Kézilabda: Érden kezd a Skaliczki-csapat

2017. július 14. 07:36 | Kovács Dávid

A Magyar Kézilabda Szövetségben elkészítették a férfi és a női NB I 2017–2018-as szezonjának menetrendjét.

A csabai lányok az első körben Érden kezdenek, majd a Dunaújváros ellen debütálnak hazai pályán. Az idény legjobban várt meccsei 2018-ra csúsznak, hiszen a Bajnokok Ligája-győztes Győr februárban, a Ferencváros márciusban érkezik Békéscsabára, míg a Debrecen elleni keleti rangadót áprilisban rendezik a városi sportcsarnokban.

Az orosházi fiúk az egri nyitányt követően az első hazai meccsüket rögtön a BL-bronzérmes Veszprém ellen játsszák. Ráadásul a harmadik körben a másik élcsapat, a Szeged otthonába látogat a Buday-csapat. A Tisza-partiak a válogatott szünet után februárban lépnek pályára az Eötvös sportcsarnokban.

A 26 fordulós bajnokság a férfiaknál és a nőknél is szeptember 10-én kezdődik, ám előbbi idény május hatodikán zárul, míg a hölgyeknél május 23-án, hétközi fordulóval ér véget a pontvadászat. A mérkőzések pontos időbeosztása még nincs meg, és a fordulók napjai is módosulhatnak a nemzetközi kupamérkőzések hatására.

Az élvonalbeli bajnokságok lebonyolítása változatlan: a női NB I-ben a 26 fordulós alapszakaszban dől el a helyezések sorsa, míg a férfi bajnokságban az alapszakaszt követően alakul ki a végeredmény a 3–14. helyért, az alapszakasz első két helyezettje pedig oda-visszavágó alapon bajnoki döntőt játszik.

További programok »

FEL