Kézilabda: Papp Bálint szerződést hosszabbított Békésen

2020. május 18. 13:15 | behir

A fiatal vezetőedző egy évvel hosszabbította meg kontraktusát a férfi NB I/B-ben szereplő együttesnél.

– Örömmel hallottam a hírt, hogy jövőre is a békési kispadról irányítja tovább a felnőtt csapatot. Hogy vannak ebben a jelenlegi helyzetben? A csapattal távmunkában folytatja még a munkát?

– A helyzethez képest jól vagyunk, itthon töltjük az időnket. Az elején rosszabbul viseltem, mostanra viszont alkalmazkodtam a helyzethez és el kell fogadni, hogy most azzal teszünk a legjobbat, ha otthon maradunk. Azóta már a párom is itthonról dolgozik, így sokat vagyunk együtt. Más életritmus jellemezte eddig az életünket. Természetesen a csapattal is tartom a kapcsolatot, a mai világban ez jól megoldható. A játékosok nagyon szépen elvégzik a napi feladatokat, amiket összeállítok számukra. Folyamatosan kontrolláljuk a munkájukat és dicséret illeti őket, hiszen több mint két hónapja egyéni edzést végeznek.

 

– Milyen terveik vannak kilátásban? Minek köszönhető, hogy újabb egy évre hosszabbított a klubbal?

– Nagyon várom már azt a pillanatot, amikor végre újra belefújhatok a sípba és edzést tarthatok a csapatomnak. Most enyhítések jöttek, lehetne kiscsoportos edzéseket tartani, erről már esett szó, de a konkrét döntés egyelőre várat magára. Igen, újabb egy évvel meghosszabbítottam a júniusban lejáró szerződésemet. Ahogy a vírus miatt itthon kellett maradni, a második héten hívott Nagy Richárd ügyvezető, hogy továbbra is velem képzelné el a felnőtt csapat szakmai munkájának  irányítását. Pár napon belül megállapodtunk a folytatásról. Úgy gondolom az évek alatt kialakult a kölcsönös bizalom és ennek is köszönhető a folytatás, aminek nagyon örülök.

 

– Hány éve dolgozik edzőként a Békési FKC-nál? Hogyan emlékszik vissza az első évekre?

– Tizenkettedik szezonomat kezdhetem a 2020/2021-es bajnokságban. Nagy örömmel fogadtam Kádas László szakmai igazgató  felkérését, hogy kapcsolódjak be a békési utánpótlás nevelésébe. Nagyon sok szép emlékem van abból az időszakból és mindig jó szívvel gondolok vissza a kezdetre. Óriási motivációval készültem edzésről edzésre, bár ez azóta sem csökkent. Kezdetben nemcsak edzők voltunk: ha kellett, akkor kisbuszt vagy valamelyik szülő autóját vezettük, hogy eljussunk a mérkőzésekre, tornákra, és az év végén az országos döntőkre. Visszagondolva nagy fejlődésen ment keresztül a Békési Férfi Kézilabda Klub Polgár Zoltán vezetése alatt. Úgy érzem, hogy én is követtem ezt a fejlődést szakmailag és évről évre nagyobb szerepet kaptam. Jó szívvel gondolok vissza a kezdetekre.

 

– Mi várható a felnőtt csapatnál? Az enyhitések végett megy már az edzéstervezés? Mi várható, amikor ismét lehet csoportos edzéseket tartani?

– A felnőtt csapatot próbáljuk egyben tartani a következő szezonra. Termesztésen lesznek változások. A tervezést sajnos a kialakult helyzet nehezíti, de van egy tervezet a kezdésre és bízunk benne, hogy sikerül időben elkezdeni a nyári munkát. A pontos kezdést akkor tudjuk meghatározni, ha látjuk, hogy mikor kezdődik az új évad.

 

Forrás: Békési FKC

 

További programok »

Sport

Atlétika: Csabai futó is szerepet kap a csapat Eb-n

A hétvégén rendezik az atlétikai csapat Európa-bajnokságot, amelynek harmadik vonalában a magyar együttes is harcba száll a feljutásért a bulgáriai Stara Zagorában. A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club színeit Nadj Levente képviseli majd a viadalon a 4x400 méteres váltóban.
2021. június 18. 12:11
FEL