Kézilabda: Otthon tartották a Madzagfalvi Kupát

2017. szeptember 5. 11:48 | behir.hu

Hétvégén rendezték az I. Madzagfalvi Kupát Békésen. A torna célja az volt, hogy szolgálja a résztvevő csapatok felkészülését a bajnokság kezdete előtt. A házigazda Békés-Drén KC a megmérettetés utolsó körében hetesekkel verte a PLER gárdáját és megnyerte a tornát – számolt be a klub honlapja.

Péntek délután két mérkőzést láthattak a nézők a Békés Városi Sportcsarnokban. A házigazda a Pick Szeged fiataljai ellen kezdte a tornát. Az első 10 percben érzékelhető volt a két csapat közti különbség. A félidő végére már ötgólos előnyt épített ki Papp Bálint gárdája, amely végül 35-21-re diadalmaskodott. A másik pénteki mérkőzést a PLER és a DEAC játszotta, az első félidő végén 18-9-re vezetett a fővárosi együttes, a végén pedig 30-22-es győzelmet aratott.

Szombaton két mérkőzés várt mindkét csapatra, reggel a Békés a DEAC csapatával kezdte a napot. A rajtnál beragadt egy kicsit a hazai csapat, a 10. percben 5-5 volt a meccs állása. A folytatásban Cifra Tibor vezérletével a félidő végére már 15-12-es előnyt harcolt ki a BFKC. A második játékrészben kiütközött a két csapat közti különbség, 30-22-vel újabb két pontot szerzett a csapat. Délután két hibátlan együttes találkozott: a Békés-Drén KC és a PLER csapata küzdhetett meg a végső győzelemért. A mérkőzés irányítása a fővárosiaknál volt az első percektől kezdve, amit a félidei eredmény is alátámasztott, 15-11-re vezettek a pestiek. A második játékrészben sikerült folyamatosan faragni a hátrányból, majd a 60. percben kiegyenlített a házigazda. Ezek után a torna versenykiírása szerint hétméteresekkel dőlt el a mérkőzés. A párbajt a Békés-Drén KC játékosai jobban értékesítették a büntetőket, így megnyerték az I. Madzagfalvi Kupát.

- Fontos három mérkőzést játszottunk a két nap alatt, úgy gondolom jól szolgálta a felkészülésünket a torna, hiszen különböző stílusú csapatok ellen játszottunk. Az első két mérkőzésen mindenkinek tudtam játéklehetőséget biztosítani, több fiatal játékos is szerephez jutott, akik bizonyították tehetségüket. A harmadik mérkőzésen a PLER ellen, egy igazi döntő alakult ki, de sajnos nem úgy indult a találkozó, ahogy elterveztük. Az ellenfél minden szempontból jobb volt nálunk, nagyon nagy hiba volt nálunk a helyzetkihasználással és a védekezésünk sem állt össze. A végén mégis a csapategységnek és küzdésnek köszönhetően, valamint Domokos Dusán bravúros védéseinek köszönhetően döntetlenre végződött a találkozó. A hétméteres párharcban talán már mi voltunk lélektani előnyben. Azt gondolom, hogy látni kell a hibáinkat és gyorsan rendezni a fejekben egy-két dolgot. Nagyon szépen köszönjük szurkolóink támogatását a két nap alatt, hiszen igazán jó hangulatot teremtettek. Gratulálok a csapatoknak a sikerekhez - nyilatkozta Papp Balint, a békésiek mestere a torna után.

 

Különdíjak:

- Gólkirály: Erdős Zoltán (DEAC)

- Legjobb játékos: Nagy Szabolcs (PLER)

- Legjobb kapus: Domokos Dusán (Békés-Drén KC)

További programok »

FEL