Kézilabda: A békési fiúk is elkezdték a munkát

2017. július 25. 12:10 | behir.hu

 

Éppen mintha csak pár napja lett volna az utolsó mérkőzés a 2016/2017-es bajnoki szezonban, de már vége is a nyári szünetnek, a Békési-Drén KC is elkezdte a felkészülést az új idényre. Hétfőtől már edzésbe álltak a fiúk. A munka megkezdése előtt Papp Bálint edző összegezte a nyarat és vázolta a felkészülés programját.

 

- Hogy telt a „nyári szünet”? Bár gondolom te körülbelül egy másodpercre sem álltál le igazán és a kézilabda körül forogtál.

Papp Bálint: Köszönöm szépen, gyorsan eltelt ez a 7 hét, hiszen annyi pihenőnk volt. Természetesen nem volt edzés és mérkőzés, így picit több időm volt, de azt nem tudom kijelenteni, hogy csak pihentem. Mindig volt valami, amit intézni, szervezni kellett. Hol egy nemzetközi, edzői továbbképzésen voltam, ahol sok új ismeretséget és tudást szereztem, de volt lehetőségem pár napot a NEKÁN is eltölteni, Kopi barátom révén, ahol egy kicsit bele láttam a junior válogatott felkészülésébe. Szóval mozgalmasan és tartalmasan telt a pihenő. Mind ezalatt persze folyamatosan egyeztettem a felnőtt csapat programját és terveztem a felkészülést.

- Hétfőn kezditek az alapozást, mire számítsanak a fiúk a felkészülés alatt? Hogyan tervezitek, mikor láthatja pályára lépni felkészülési mérkőzésen a publikum a csapatot?

P. B.: Nagyon fontos hogy ezt a nyári felkészülést precízen és minőségi munkával töltsük. Másabb felkészülésünk lesz, mint tavaly hiszen jobban ismerem a csapatomat kölcsönösen megismertük egymást. Az első edzés 24-én lesz este, ezután egy nyolc hetes felkészülés veszi kezdetét, több teszt mérkőzéssel és egy hazai rendezésű tornával fűszerezve. A közönség a csapatot először augusztus 2-án láthatja hazai pályán az NB I-es Cegléd ellen.

- Szeptember közepén indul a bajnokság, sikerül majd szerinted felmérni addig az erőviszonyokat a bajnokságra?

P. B.: Rettentően kiegyensúlyozott bajnokságra számítok, hiszen több csapat is igen komoly játékerőt képvisel. Bízok a csapatomban és motiváltan várom a kezdést, hiszen komoly célokért küzdünk ebben az évben is.

A Békés-Drén KC felnőtt csapatának első ellenfele az FKSE Algyő lesz szeptember harmadik hétvégéjén, a második körben pedig a MOL-Pick Szeged U20-as gárdájának vendége lesz Papp Bálint együttese.

A NB I/B Keleti csoport csapatai: Balmazújváros, Mezőkövesd, DEAC, Lajosmizse, Békés-Drén KC, FKSE Szeged, Pick U20, KTE, Nyíregyháza, Ózd, Törökszentmiklós KE, Törökszentmiklósi Székács, Balassagyarmat.

 

Forrás: bfkc.hu

További programok »

FEL