Kézilabda: Békési iksz a kieső ellen

2017. augusztus 18. 14:33 | behir.hu

 

A másodosztályú rajtra hangoló Békési FKC döntetlent játszott az élvonalból kieső Mezőkövesd ellen felkészülési mérkőzésen.

 

Mezőkövesd KC - Békés-Drén KC 28 - 28 (12-13)

Békés: Pajkó – Kovács P. 1, Oláh 5, Sebestyén 4, Gazso, Cifra T. 8, Herczegh 2. Csere: Domokos D. (kapus), Szilágyi D. 1, Hajdú P. 3, Varsandán Á. 1, Kánya L., Fedor B. 1, Pánczél Z. 2.

A Mezőkövesd legjobb dobói: Menhárt M. 5, Kovács B. 5, Jancsó N. 5.

Kiállítások: 2 ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3.

Csütörtök este Mezőkövesden vendégeskedett Papp Bálint együttese – számolt be a klub hivatalos oldala. A felkészülési találkozó hazai góllal indult, majd a 8. percben már 4-2-re a békésiek vezettek. A folytatásban mondhatni felváltva estek a gólok, hol az egyik oldalon, hol a másik oldalon volt a minimális előny. Végül a félidőben 13-12-es békési előnnyel mentek szünetre a csapatok. A második játékrészben hasonlóan alakult a játék, a mérkőzésre kilátogatók, egy gyors, lendületes mérkőzést láthattak. Ebből végül egy igazságos 28-28-as döntetlen született. Az összecsapás mindkét csapatnak hasznos lehetett a felkészülés közepén.

- Eléggé vegyes mérkőzés volt, rapszodikusan kézilabdáztunk. Helyenként borzasztó lassan, komótosan, elképzelés nélkül. Voltak viszont egész jó periódusok, amikor jó sebességű kézilabdát tudtunk bemutatni. Úgy gondolom a döntetlen az reális, de nem is igazából az eredmény volt a fontos, hanem a mutatott játék. Abban viszont csalódott vagyok, hiszen jobb teljesítményt vártam. Nem is azzal van a baj, hanem inkább fejben voltak problémáink. Az ellenfél nagyon gyors kézilabdát játszott, látszik, hogy sokat dolgoznak, akarnak, úgyhogy egy hasznos edzőmérkőzésen vagyunk túl – értékelt Papp Bálint a békésiek edzője.

A következő felkészülési mérkőzését itthon játssza a békési gárda, a szintén másodosztályú Kecskemét ellen. Az összecsapások augusztus 24-én csütörtök 19 órától, illetve augusztus 25-én 10:30-kor kezdődnek.

További programok »

FEL