Kézilabda: Kettős békési siker a Kecskemét ellen

2017. augusztus 25. 15:09 | behir.hu

Két hazai mérkőzéssel folytatta a bajnoki felkészülést a Békés-Drén KC együttese. Papp Bálint csapata csütörtökön hat, pénteken három góllal nyert a Kecskemét ellen - számolt be a klub hivatalos honlapja.

A vendégek szereztek vezetést a városi sportcsarnokban, mintha a békési fiúk beragadtak volna, ugyanis az 5. percen már 5-2 volt a meccs állása. Azonban ez nem maradt így sokáig, a 13. percben 8-8 állt az eredményjelzőn. A játékrész utolsó négy percében a békésiek uralták a pályát, amivel sikerült 20-14-es eredmény mellett pihenőre menni. A második játékrészben növelte előnyét a Papp Bálint csapata, a 36. percben már 25-15 volt az eredmény. A Kecskemét itt sem adta fel, hanem ugyanazzal a lendülettel ment tovább és faragta le hátrányát, a végjátékba már 30-24-el meneteltek a csapatok. Végül egy igazi férfias, gyors mérkőzésen 34-28-ra nyert a Békés.

Békés-Drén KC - KTE-Kisokos 34-28 (20-14)

Békés: Domokos D., Fedor 3, Kánya L. 1, Herczegh J. 5, Cifra T. 5, Gál A. 1, Sebestyén 2, Kovács P., Pánczél 1, Hajdú P. 5, Varsandán Á. 1, Szilágyi D. 2, Gazsó P. 2,Oláh G. 6, Pankotai B., Kiss R.,

KTE legjobb dobói: Kátai 6, Bujdosó 5.

Kiállítások: 6 perc ill. 6 perc. Hétméteresek: 6/4, ill. 6/4.

Papp Bálint (edző): - Nagyon jó mérkőzés volt, itt hatvan perc kézilabdázás volt. Mind a két csapat nagy tempóban ment, mi az elején beragadtunk egy kicsit. Aztán sikerült ritmust váltani, összeállt a védekezésünk és elmennünk. A második félidőben is volt egy hullámvölgy. Vannak hibáink, a védekezést tovább kell csiszolnunk, a lerohanást még gyorsabban kell vinni. A kézilabdázás minden elemében javulnunk kell még a bajnokság kezdetéig. Remélem Szilágyi Dávid sérülése nem komoly, holnap természetesen kimarad, aztán majd látjuk mit mondanak az orvosok. Köszönjük a Kecskemétnek, hogy el tudtak így jönni két napra.

Ocsovai Zsolt (edző): - Köszönjük a Békésnek, hogy fogadtak minket. A felkészülés ezen a fázisában mondhatjuk, hogy teljesen jól küzdött a csapat. Nyilván mindenki látta mik a hiányosságaink, amiket ki kell javítani a bajnokságig. Azt gondolom nagy jó edzőmérkőzés volt mindkét csapat számára. Ki fogjuk azokat a hibáinkat küszöbölni, amiket ma elkövettünk és a bajnokságban nyerni fogunk Békésen.

 

Pénteken a fiataloké volt a főszerep

 

Mindkét csapatnál voltak játékosok, akik a munka miatt már nem tudtak jelen lenni a délelőtti mérkőzésen. Így egy fiatalos, pörgős játékot láthatott a békési publikum. Lehetőséget kaptak az ifjúsági korú játékosok is a bizonyításra. Mindkét csapatnál történt sérülés, remélhetőleg egyik sem lesz túl komoly és hamarosan visszatudnak állni majd a munkába.

Békés-Drén KC - KTE-Kisokos 32-29 (14-18)

Békés: Domokos D., Pankotai B., Pajkó L., Kohlrusz L. 2, Kiss R. 3, Fedor B. 2, Pánczél Z. 1, Kánya L. 5, Herczegh J. 1, Magyar B. 6, Gál A. 1, Sebestyén Cs. 3, Kovács P. 1, Dénes Á. 1, Hajdú P. 6, Varsandán Á.

A másodosztályú rajtra készülő fiúk legközelebb szeptember 1-jén és 2-án a Madzagfalvi Kupán lépnek pályára.

További programok »

FEL