Kézilabda: Nem volt esély a csabai pontszerzésre Fehérváron

2021. január 27. 19:38 | Kovács Dávid

Hétgólos, 35-28-as vereséget szenvedett az öt játékosát is koronavírus miatt nélkülöző Békéscsabai Előre NKSE az Alba Fehérvár KC ellen a női kézilabda NB I szerdai játéknapján.

ALBA FEHÉRVÁR KC–EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABAI ENKSE 35–28 (18–13)
Székesfehérvár, zárt kapuk mögött. Vezette: Andorka M., Hucker
FEHÉRVÁR: PIJEVIC 1 – TÖPFNER 5, Bardi 3, Boldizsár 2, Gerháth K. 2, TRISCSUK 6 (2), Szarka A. 3. Csere: Dányi (kapus), Temes, AFENTALER 4, SZABÓ–MÁJER 5, Varga E. 3, Háfra L. 1, Rózsás, Utasi. Vezetőedző: Józsa Krisztián.
BÉKÉSCSABA: Szabó D. – Andróczki 3, Iván E. 2, TÖRÖK F. 4, J. AGBABA 8, KUKELY A. 4, Szabó P. Csere: Csizmadia (kapus), Radojevics 2 (1), Csepregi 1, Mitrovics 1, Giricz 2, Török Cs. 1. Vezetőedző: Vida Gergő
Kiállítások: 2, ill. 6 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1.

A pont nélkül álló csabai együttesben már ott volt a vállműtét után lassan felépülő Ivana Mitrovic, bár még nincs 100 százalékos állapotban, Borgyos Panna pedig keresztszalag-szakadást követően még nem állt rendelkezésre. A csapatnál újra felütötte a fejét a koronavírus, öt játékos is otthon gyógyul. A Vác elleni találkozóhoz képest Tena Petika, Kukely Klára, Mistina Kitty és Bucsi Lili sem volt ott a meccskeretben. A tíz mérkőzéséből hármat megnyerő és 9. helyen álló Alba Fehérvár együtteséből komoly hiányzót nem lehetett feljegyezni, így szinte a legerősebb összeállításában várta a találkozót.

Az első percekben több technikai hibát is vétettek a csapatok, így lassan indult be a gólgyártás. Ezt követően azonban kevés passzból jutottak el helyzetig a játékosok, az 5. percben Triscsuk Krisztina találatával alakult ki először a kétgólos különbség (3-1). A vendégek is zárkóztak, a 8. percben Török Fanni egyenlített (4-4). A következő percek ismét a Fejér megyeiek fölényét hozták, a 12. percben Vida Gergő már ki is használta az első időkérését (7-5). A csabai edző gyors kapuscserét is eszközölt, Csizmadia Fanni pedig ugyan védéssel mutatkozott be Szabó Dóra helyén, Szarka Adrienn és Afentaler Sára találataival már öttel lépett meg a házigazda (10-5). Ehhez persze kellettek, a horvát válogatottal Európa-bajnoki bronzéremig menetelő Tea Pijevic hárításai is a hazai kapuban.

Közel hétperces gólcsendet tört meg Jelena Agbaba egy gyors lerohanás után, majd Tamara Radojevic értékesítette a mérkőzés első hetesét (10-7). Ennél közelebb azonban nem tudott zárkózni a Csaba, újabb technikai hibák jöttek, Józsa Krisztián azonban a 23. percben így is magához hívta a fehérvári játékosokat (12-8). A Fehérvár sem játszott hibátlanul, Török Fanni és Kukely Anna gyors góljaival látótávolságon belül maradt az Előre NKSE (13-10). A félidő hajrája ismét a hazaiaké volt, a kapuba visszatérő Szabó Dóra nem tudott bravúrokat bemutatni, a csabaiak pedig a bajnokságban már nem először kapkodták el az utolsó támadásukat, így a félidő utolsó másodperceiben Szabó-Májer Krisztina állította vissza az ötgólos különbséget (18-13).

 

Több lábon állt a Fehérvár, nem volt esély a pontszerzésre

 

A második játékrész elején is Szabó-Májer köszönt be, majd Tea Pijevic védései is lendítettek a hazaiak szekerén. Háfra Luca már a tizedik gólszerzője volt a fehérvári csapatnak a 34. percben (20-15). Sőt, a horvát kapus egy hárítást követően maga is feliratkozott a góllövőlistára (22-15). Vida Gergő újabb időkéréssel próbálta megfékezni a hazaiak lendületét, mivel a csabaiak egy újabb hosszú, nyolcperces gólnélküli sorozatot produkáltak, amit Iván Emese tört meg (23-16). Kukely Annáék próbáltak kapaszkodni, egy 5-1-es roham után megfelezték a korábbi nyolcgólos különbséget (24-20). A fehérváriak ennél közelebb már egyszer sem engedték ellenfelüket Triscsuk Krisztina és Bardi Fruzsina újra megnyugtató differenciát alakított ki (26-20). Az újabb kapuscsere után Csizmadia ugyan bemutatott pár védést, így egy picit felzárkózhatott a Csaba. Ráadásul Pijevic többször is válaszolt a hazai ketrec előtt, így az utolsó tíz percre fordulva Töpfner Alexandra visszaállította nyolcgólos különbséget (29-21). A csabaiak újabb eladott labdáját követően pedig Varga Emőke már tízre növelte az Alba vezetését (31-21). Egy 3-0-s sorozat még jött a csabaiaktól, azonban a hajrában már csak az volt a kérdés, hogy mennyivel nyer az FKC (31-24). Az Előre NKSE szempontjából pozitívum, hogy Ivana Mitrovic sérülését követően góllal térhetett vissza a pályára, de ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elég.

Az Alba Fehérvár KC 35-28-as győzelmet aratott a hatgólos Triscsuk Krisztina és a kiválóan védő Tea Pijevic vezetésével, de mellettük is több jó teljesítmény is akadt a hazaiaknál. A Békéscsabánál a 100 százalékos lőlapot felmutató, nyolc találatot szerző Jelena Agbaba volt a legjobb, azonban ezen az estén a pontszerzésre nem volt esély. A sereghajtó Előre NKSE február 7-én a tabella 12. helyén álló Érd otthonában folytatja a bajnokságot.

 

FEL