Kézilabda: Kiélezett csatában nyert a Fehérvár Békéscsabán - galériával

2022. szeptember 24. 20:44 | Kovács Dávid

Az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE szinte végig vezetett, végül azonban két góllal, 25-23-ra kikapott az Alba Fehérvár KC együttesétől a női kézilabda NB I 3. fordulójában, szombat este.

EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABAI ELŐRE NKSE–ALBA FEHÉRVÁR KC 23–25 (13–12)
Békéscsaba, 700 néző. Vezette: Fekete, Tóth.
BÉKÉSCSABA: Razum – Horváth G., Lanistanin 7 (4), Bucsi 4, Mayer 1, Gyimesi 3, Kukely 1. Csere: Szabó D. (kapus), Andróczki 1, Giricz 2, Termány 3, Vámosi 1. Vezetőedző: Papp Bálint.
ALBA FEHÉRVÁR: Tóth N. – Utasi 3, Afentaler, Stosic 6 (3), Varga 5, Boldizsár 1, Takó 5. Csere: Pijevic (kapus), Kocsis, Smbatian 1, Zrnic 4. Vezetőedző: Józsa Krisztián.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 5/3.

A csabai együttes első pontjáért-pontjaiért hajtott idei második hazai mérkőzésén, Papp Bálint Borbély Márta kivételével mindenkire számíthatott. Az Albe Fehérvár a Dunaújváros ellen már megszerezte első egységét a szezonban, ezúttal pedig az első idei sikert célozta meg.

A mérkőzést a csabaiak kezdték jobban, Maria Lanistanin duplájával magukhoz ragadták a kezdeményezést (2-0). A vendégek Katarina Stosic vezérletével tartották a lépést ellenfelükkel, de az Előre NKSE tudta tartani az egy-kétgólos különbséget. A házigazdánál Bucsi Lili is becsatlakozott a gólgyártásba, Marina Razum jól védett, majd Giricz Laura találata után a fehérváriak edzője, Józsa Krisztián időt is kért (11-8). Ezután ugyan kialakult a legnagyobb differencia a mérkőzésen, Szabó Dóra hiába védett egy hetest, a Fehérvár egy 4-0-s futással, a kapuba jó teljesítménnyel beszálló Tea Pijevic támogatásával egyenlített (12-12). A félidő utolsó gólja azonban a liláké volt, Andróczki Flóra találata után hazai vezetéssel vonultak a szünetre a csapatok (13-12). A félidőben a csabai klub az 1982-ben ezüstérmet és az 1992-ben bronzérmet begyűjtő csapat tagjait, valamint szakmai stábjait köszöntötte.

 

(Fotó: Such Tamás)

(Fotó: Such Tamás)

 

A szünet után is nagy csata folyta a pályán, a Békéscsaba Marija Lanistanin heteseivel, a vendégek pedig Varga Emőke góljaival lépkedtek előre. A Fejér megyeiek ugyan egyenlítettek, de a vezetést ekkor még nem tudták átvenni, jó volt a hazai védekezés, mögötte pedig Razum is jól teljesített. A házigazda emberelőnybe került a hajrához közelítve, de nem sikerült három gólra növelni a különbséget, Utasi Linda létszámhátrányban talált a kapuba (20-19). Sőt, a szintén jól teljesítő Takó Viktória révén az 52. percben először vezetett a Fehérvár (20-21). A hazaiak ugyan még fordítottak, de a hajrában nem hoztak jó döntéseket, az Eb-bronzérmes horvát kapus, Pijevic fontos hárításokat mutatott be, így kevesebb mint két perccel a vége előtt ismét az Alba állt jobban (23-24). A Csaba emberelőnyben támadhatott a döntetlenért, de Lanistanin védését védte a fehérvári kapus, majd csapata megőrizte a labdát az utolsó másodpercekben, a végeredményt pedig Bruna Zrnic álította be (23-25).

Az Alba Fehérvár jobban bírta a mérkőzés hajráját és fontos két bajnoki pontot gyűjtött be a városi sportcsarnokban. Papp Bálint csapata nagyot küzdött, védekezésben jobban teljesített, de a második félidőben támadásban visszaesett és a hajrában elveszítette az összecsapást.

A mérkőzés összefoglalóját hétfőn, a 20.20-tól startoló Kezdőkörben is láthatják, a teljes mérkőzést pedig ezt követően 21 órától mutatjuk meg a 7.Tv-n!

 

Így látták a vezetőedzők

 

Papp Bálint: Rendkívül szoros mérkőzés volt. A szívét-lelkét kitette a csapat, a kritikus pillanatokban azonban hibáztunk, ami egy ilyen kiélezett küzdelemben megbosszulta magát. A végén eldönthettük volna a két pont sorsát, de nem sikerült ellépni hárommal, a Fehérvár pedig ebből erőt merített és fordított. A hajrában nem hoztunk jó döntéseket és a vendégek jobb kapusteljesítménye is döntőnek bizonyult.

Józsa Krisztián: Pontosan ilyen csatára készültünk, nagyon jó meccs volt, amelyen végig futottunk az eredmény után. A szoros végjátékban mi voltunk kicsit higgadtabbak, kulcsszituációkban sikerült gólt lőnünk. Több jó teljesítmény is volt a csapatunkban, ennek is örülök.

 

Galéria

További programok »

FEL