Kézilabda: Négygólos csabai vereség a román Valcea gárdájától

2018. augusztus 10. 12:17 | behir

A Békéscsabai Előre NKSE–HCM Ramnicu Valcea mérkőzéssel vette kezdetét csütörtökön a békéscsabai városi sportcsarnokban a Smart Kupa háromcsapatos női nemzetközi felkészülési torna.

Smart Kupa nemzetközi felkészülési mérkőzés

Békéscsabai ENKSE - HCM Ramnicu Valcea 23-27 (11-16)

Játékvezetők: Nagy F., Thúróczy

Békéscsaba: Binó – Kovács A. 1, Agbaba 1, Szögi 2, Zöldi-Tóth, Walfisch 15 (9), Bottó 2. Csere: Balogh J. (kapus), Dokovics, Vukajlovic 2, Giricz, Török. Vezetőedző: Horváth Roland.

A Valcea legjobb dobója: Popa 6.

Kiállítások: 2, illetve 12 perc. Hétméteresek: 11/9, illetve 4/4.

Jól kezdett a Békéscsaba, de a rutinos, számtalan külföldit, spanyol, osztrák és fehérorosz játékost is kiállító román együttes meglépett és a szünetre ötgólos előnyt harcolt ki - számolt be a csabai klub hivatalos honlapja. A második félidőben is küzdött a fiatal csabai együttes, a kapusok teljesítményére semmi panasz nem lehetett, Binó Boglárka és Balogh Judit is jól látta el a feladatát, míg elől Walfisch Mercédesz ontotta gólokat, aki a kilenc hetes mellett hat akciógólt is összehozott. Ha 16-20-nál nem hibázik büntetőt a Csaba, közelebb férkőzhetett volna ellenfeléhez, melynél a hatgólos Popa mellett a néhány éve még Békéscsabán játszó fehérorosz Vasileuskaya, valamint Fernandez remekelt. Ha kicsit bátrabban játszik a lila-fehér mezes hazai alakulat, még szorosabb a vége.

A román együttes végül 27-23-ra győzött a torna első mérkőzésén. A csabai lányok péntek este 18 órától újra pályára lépnek, amikor a szerb bajnok Jagodina lesz az ellenfél.

 

További programok »

FEL