Kézilabda Magyar Kupa: Magabiztos csabai továbbjutás Gödön

2017. november 8. 10:08 | behir.hu

Az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE együttese kedd délután a másodosztályú Göd otthonában lépett pályára a Magyar Kupa harmadik fordulójában. A lila-fehéreknél nem szerepelhetett a Debrecenbe visszatért Pénzes Laura, valamint a sérült Pintér Zsanett. Pályára lépett viszont a csapatkapitány Walfisch Mercédesz, aki sérülését követően vállalni tudta a játékot – számolt be a csabai klub hivatalos honlapja.

 

Gödi SE - EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 24:34 (13:17)

Magyar Kupa női kézilabda mérkőzés, harmadik forduló, Göd, 200 néző. Vezette: Rontó, Szanyi

Békéscsaba: Györkös — Kovács A. 1, Mihálffy 2, WALFISCH 13 (4), Zöldi-Tóth 1, KOVACEVIC 5, Szarka 2. Csere: Popovic (kapus), GIDAI 5, Bottó 2, Vukajlovic 1, Farkas K. 2. Megbízott edző: Szabó Károly

A Göd legjobb dobói: Gyetván 7, Németh 7.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 4/4

Az NB I/B Keleti csoportjában harmadik helyen álló hazaiak kezdtek jobban, és a 10. percben 7:4-re vezettek. A 17. percben 12:9-es gödi előnynél Szabó Károly időt kért, ami használt, és a vendégek zsinórban hét gólt dobtak, így fordítani tudtak.

A szünet után a 38. percben még 20:18-ra feljöttek a hazaiak, de ezt követően kidomborodott a lila-fehérek nagyobb tudása. A vendégek labdaszerzés után, gyors lerohanásokból lőtték a gólokat, és végül magabiztosan nyerték a mérkőzést, és megérdemelten jutottak tovább a Magyar Kupában.

Szabó Károly: A kezdeti bizonytalanság után megnyugodtak a lányok, és Walfisch Mercédesz vezérletével a második félidőben érvényesítették nagyobb tudásukat, és gyors gólokkal tették magabiztossá a továbbjutást.

Gidai Eszter: Tipikus kupamérkőzés volt, az eleje nehezen indult, mert nagyon sok hibával játszottunk, de a félidő után már végig tudtuk uralni a meccset és így a végére magabiztos győzelemmel lett meg a továbbjutás. Remélem, hogy ez a siker hoz egy kis önbizalmat a csapatnak és sikerül végre a kiugranunk a gödörből.

 

További programok »

FEL