Kézilabda Magyar Kupa: Kisvárdára utazik a Békéscsaba

2022. október 19. 14:36 | Kovács Dávid

A Magyar Kézilabda Szövetségben kisorsolták a női Magyar Kupa 3. fordulójának párosítását – írja a hazai szövetség hivatalos oldala.

Papp Bálint együttese a legtöbb NB I-es csapathoz hasonlóan a 3. fordulóban kapcsolódik be a küzdelmekbe. A pontvadászatban jelenleg pont nélkül álló lilák a szintén első osztályú, két győzelemmel és három vereséggel kezdő Kisvárda otthonában lépnek pályára. A másik Békés megyei együttes azt az MTK-t fogadja, amely éppen kedden menesztette a korábban Békéscsabán vezetőedzőként dolgozó Vida Gergőt. A fordulót a tervek szerint a női Európa-bajnokság után rendezik meg.

Az elöl álló csapatok a mérkőzések pályaválasztói, döntetlen esetén az idegenben játszó csapat jut tovább, különböző osztályban szereplő együttesek összecsapásán pedig az alacsonyabb szinten játszó gárda lép a következő körbe.

Az Európa Liga-csapatok (DVSC Scheffler, Motherson-Mosonmagyaróvári KC, Praktiker-Vác, Siófok KC) a 4. fordulóban, a Bajnokok Ligájában szereplő együttesek (Győri Audi ETO, FTC-Rail Cargo Hungaria) a negyeddöntőben kapcsolódnak be a sorozatba.

Női Magyar Kupa, 3. forduló:
Kisvárda Master Good SE–EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE
OXXO Energy Orosházi NKC–MTK Budapest
Vasas SC–Érd
Borsod SK-Miskolc–Eszterházy SC
Gárdony-Pázmánd NKK–Szombathelyi KKA
NEKA–Moyra-Budaörs
KK Ajka–Dunaújvárosi KKA
Pénzügyőr SE–Alba Fehérvár KC

A forduló időpontja: 2022. november 23.

 

További programok »

FEL