Kézilabda Magyar Kupa: Kisvárdai döntetlennel jutott tovább a Csaba

2022. november 23. 19:50 | Kovács Dávid

Többször is nehéz helyzetből felállva, a hajrában háromgólos hátrányból egyenlítve a Békéscsabai Előre NKSE 25-25-ös döntetlent játszott a Kisvárda Master Good SE otthonában, ezzel pedig továbbjutott a női kézilabda Magyar Kupa 4. fordulójába.

KISVÁRDA MASTER GOOD SE–EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABAI ELŐRE NKSE 25-25 (14-12)
Kisvárda, Városi Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Bóna, Földesi.

KISVÁRDA: Graovac – Udvardi, Sápi 1, Karnik 2, Juhász G. 8, Mérai 1, Bouti 2. Csere: Mátéfi (kapus), Makkai, Stamenic 4, Habánková 4, Kadlicsek, Radojevic, Siska 2, Akiyama 1. Vezetőedző: Bakó Botond
BÉKÉSCSABA: Razum – Andróczki 1, Lanistanin 6 (1), Bucsi 1, Mayer 1, Gyimesi 1, Kukely. Csere: Szabó D. (kapus), Horváth G., Giricz 4, Termány 3, Vámosi 3 (3), Hajtai 2, Borbély, Török, Bencsik. Vezetőedző: Papp Bálint.

Kiállítások: 6, illetve 6 perc. Hétméteresek: –, illetve 4/4.

Az előző szezonban legjobb nyolc közé eljutó csabaiak kezdték jobban az összecsapást, Giricz Laura találatával kettő volt a különbség a 11. perc végén (3-5). Feljavult a Kisvárda és Veronika Habánková vezetésével percek alatt fordított (7-6). Ekkor több hiba csúszott a csabai játékba, Papp Bálint a 21. percben időt is kért (9-7). Az utolsó előtti percben ugyan az addigi legnagyobb háromgólos differencia is kialakult, de Gyimesi Kitti szerezte a félidő utolsó találatát, így a vendégek látótávolságon belül maradtak (14-12).

A Kisvárda nyitott jobban a szünetet követően, Sápi Gréta gólja után már néggyel járt előrébb ellenfelénél a 36. percben (16-12). A csabaiak nem adták fel, szívós játékkal zárkóztak, a 43. percben az éppen Kisvárdáról Csabára igazoló Termány Rita egyenlített (18-18). A házigazda Bouti Fruzsina és Aleksandra Stamenic góljaival menetelt a győzelem és a továbbjutás felé, amelyhez közel is állt az 52. percben (23-20). A Csaba azonban ismét tudott újítani, Marija Lanistanin az 59. percben rövid időn belül másodszor is egalizált. Az utolsó percben mindkét csapat megnyerhette volna az összecsapást, de Borbély Márta hibája után Papp Bálint együttese kivédekezte az utolsó támadást, Karnik Szabina lövése nem sikerült, így a lilák ünnepelhettek.

A Békéscsabai Előre NKSE a kiírás értelmében 25-25-ös döntetlennel, idegenben játszó csapatként kiharcolta a továbbjutást, ami erőt adhat a bajnoki folytatásra.

 

További programok »

FEL