Kézilabda Magyar Kupa: A Csaba csak a hajrában döntött Kecskeméten

2018. november 6. 21:26 | behir

Elsőként a Békéscsaba jutott be a legjobb nyolc közé a női kézilabda Magyar Kupában. Horváth Roland együttese a kedd esti kecskeméti találkozó utolsó tíz percében lépett a „gázpedálra”, és megfordította a mérkőzést, így várhatja a negyeddöntő sorsolását.

 

Kecskeméti NKSE – Békéscsabai ENKSE 27-31 (15-12)
Magyar Kupa női felnőtt 2018/2019, 4. forduló​.Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok. Vezette: Héjjas Tímea, Kránitz Andrea

Békéscsaba: Horvát D. – Kovács A. 3, Vukajlovic 1, WALFISCH 12 (2), Giricz, Dokovic 1, BOTTÓ 6. Csere: Binó (kapus), Zöldi-Tóth 3, AGBABA 4, Kukely 1. Vezetőedző: Horváth Roland.

A Kecskemét legjobb góldobói: Pénzes 7, Kemény 5.

Kiállítások: 10, ill. 2 perc. Hétméteresek: 6/3, ill. 2/2.

A kedd esti találkozón az NB I B-s hazaiak kezdtek jobban, a 10. percben 6–5-re vezettek - írja a csabai klub hivatalos oldalának beszámolója. A folytatásban is a házigazdák akarata érvényesült és mivel a vendégek többször hibáztak védekezésben, így a 13. percben már négygólos kecskeméti előnyt mutatott az eredményjelző (9–5). A lila-fehérek támadásaiba is gyakran vegyült pontatlanság, így a 20. percben 12–9 volt az állás. A félidő hajrájában tartani tudta előnyét a Kecskemét, melyben a volt békéscsabai kölcsönjátékos, a fiatal Pénzes Laura járt élen a gólszerzésben.

Szünet után felváltva estek a gólok, majd a házigazdák erősítettek, így a 43. percben már négy góllal jártak előrébb (21–17). Horváth Roland időkérése sem tudta megváltoztatni a játék menetét. Az 50. percben még háromgólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző (24–21), azonban mintha ekkorra felemésztette volna erőtartalékait a Kecskemét. Egy 7–0-s békéscsabai gólszéria következett, így az 55. percben 28–24-re már az Előre NKSE vezetett. A hajrában „ráült” az eredményre a csabai együttes, amely a második félidőben mutatott jobb teljesítménye alapján megérdemelten nyert és jutott tovább a kupa következő fordulójába.

 

További programok »

FEL