Kézilabda: kelet-magyarországi rangadó az NB I-ben

2023. május 20. 09:22 | Papp Ádám Sándor

Kelet-magyarországi rangadóval folytatja a női kézilabda NB I küzdelmeit a Békéscsabai Előre NKSE. A bennmaradásért harcoló lilák a harmadik helyezett DVSC csapatát fogadják szombaton, szezonbeli utolsó előtti hazai mérkőzésükön.

A Békéscsabai Előre NKSE az előző fordulóban idénybeli legnagyobb arányú győzelmét aratta a sereghajtó Érd otthonában. Farkas József vezetőedző első alkalommal foglalt helyet a csabai kispadon, új csapata pedig 13 gólos sikert aratva nagy lépést tett az elsőosztályban való bennmaradás irányába.

– Abszolút nagy erőt adhat számunkra a hétvégi siker a szezon zárására. Egy felszabadult, nagyon egységes csapat volt a pályán az Érd ellen és ezáltal arattunk nagy arányú győzelmet. Úgy gondolom, hogy ezt kell tovább vinnünk és szépen befejeznünk a szezont – mondta Török Fanni.

A 12. helyen álló csabai kézilabdázók szombaton a 3. helyezett Debrecen gárdáját fogadják hazai közönség előtt. Az Előre NKSE a mérkőzés eredményétől függetlenül biztosíthatja a helyét az NB I-es mezőnyben, amennyiben a jelenleg kieső, 13. pozíciót elfoglaló NEKA vereséget szenved a bronzéremért harcoló Mosonmagyaróvár otthonában.

– Mentális erőben kell nagyon sokat hozzátennünk, hiszen olyan válogatott játékosok játszanak Debrecenben, akiket nem egyszerű megállítani. Nagyon képzett és harcos játékosok alkotják a keretüket, akik minden játékelemben meg tudják oldani akár egyénileg, akár csapat szinten a kulcs szituációkat. A kapuban is stabilak, úgyhogy arra fogunk készülni, hogy tördelni tudjuk ellenfelünk játékát és meglepetést tudjunk okozni. Erre szoktam azt mondani, hogy meg szeretnénk cibálni az oroszlán bajszát – hangsúlyozta Farkas József vezetőedző.

A Békéscsaba–Debrecen NB I-es bajnoki mérkőzés szombaton 18 órától kezdődik a Városi Sportcsarnokban.

További programok »

Sport

Indul az utazás – Békésben is közös szurkolásra hívják a drukkereket

Pénteken a Németország–Skócia mérkőzéssel elkezdődik a 17. labdarúgó Európa-bajnokság, a mieink pedig szombaton lépnek pályára először Svájc ellen. Marco Rossi csapatának sokan szurkolnak majd a helyszínen, de Békéscsabán és Gyulán is óriás kivetítők várják majd a drukkereket a magyar együttes találkozóira.
2024. június 14. 19:23
FEL