Kézilabda: Idegenbeli pontszerzéssel megvan a csabai bennmaradás

2018. május 5. 20:54 | behir

Alsóházi rangadóra volt hivatalos az Elektromos-csarnokba az Előre NKSE női kézilabdacsapata, amelynek sikerült megőriznie egyetlen pontos előnyét a házigazda MTK előtt. A csabaiak szinte végig vezettek a találkozón, bár lényegesen többet voltak emberhátrányban ellenfelüknél, és az MTK jóval több büntetőt lőhetett, de a paprikás véghajrában a hazaiak megmentettek egy pontot. A döntetlennel immár matematikailag is biztossá vált, hogy az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE meghosszabbította első osztályú tagságát, és jövőre is az élvonalban szerepelhet.

Jól kezdtek a szép számú szurkoló által támogatott vendégek, Kovács Anett és Szögi Tímea góljával 2:0-ra vezettek a 2. percben. A folytatásban felváltva estek a gólok, a 10. percben átvette a vezetést az MTK. A lila-fehérek erősítettek, ennek köszönhetően a 19. percben már ismét náluk volt az előny, miközben Karnik Szabina hetest hibázott. A lila-fehérek többször is nagyobb arányú különbséggel vezethettek volna, de elkapkodták a támadások befejezését, a könnyelmű hibákat pedig rendre góllal büntették a hazaiak. A félidő hajrájában fej-fej mellett haladt a két csapat, a csabaiak már a hatodik két perces büntetésüket töltötték, a védelem oszlopa, Jovana Kovacevic már a 20. percre összeszedte a második büntetését. A lilák jól bírták a nyomást, így kétgólos előnyre sikerült szert tenniük a szünetre - írja beszámolójában a csabai klub hivatalos oldala.

Fordulás után a csabaiak koncentráltan kezdtek, növelték az előnyüket, és négy találattal megléptek (17:21). A kék-fehérek feljöttek 23:21-re, de ezt követően a vendégek zsinórban négy gólt lőttek, és az addigi legnagyobb különbséget alakították ki a csapatok között (21:27). Ekkor Golovon Vlagyimir védekezést váltott, és visszatért a gólerős Karnik Szabina is, aki rögtön be is talált átlövésből. A fővárosi együttes próbált ritmust váltani az utolsó tíz percben, fokozatosan dolgozta le hátrányát a mind többször hibázó békéscsabai lányok ellen. A csabaiak nem találták az agresszív védekezésre váltó MTK játékának az ellenszerét, támadásban tovatűnt a korábbi szellemesség és határozottság, és Terenyi kapus is több lövést hárított.

Izgalmasan alakult az utolsó öt perc. Kétgólos vendégvezetést követően az MTK két hétméterest is kapott a rutinos játékvezetőktől, amellyel 30:30-ra egyenlített. A csabaiak a győztes gólért támadtak, de Vukajlovic földbe döngöléséért csak szabaddobást kaptak a lilák, miközben állt a játék, Horváth Roland sárga lapot kapott, és az MTK megkapta a labdát a bíróktól az utolsó 15 másodpercre. Golovon Vlagyimir időt kért, de nem sikerült akciót kialakítaniuk a hazaiaknak, akik egy sorfalban landoló időn túli szabaddobással zárták a mérkőzést.

Golovin Vlagyimir: – Nem vagyok benne biztos, hogy a mai napon érdemeltünk pontot. Nagyon darabos volt az első félidő, sok technikai hibával, dekoncentráltan játszottunk, a végjátékban a sírból mentettük a mérkőzést döntetlenre. A Békéscsaba ma jobb volt nálunk, egy komoly ellenfél, mind a játékosok, mind a csapat tekintetében, amely nem véletlenül szerzett a tavaszi idényben ennyi pontot.

Horváth Roland: – Jó mérkőzést játszottunk az MTK-val, akiknek gratulálok a pontszerzéshez. Sikerült a második félidőben nagyobb előnyt szereznünk, de aztán a visszaeső játékunkkal partnerek voltunk abban, hogy döntetlen lett a mérkőzés. Örülök a megszerzett egy pontnak, dolgozunk tovább.

Mihálffy Adrienn: – A második félidei előnyünk birtokában kapkodó játékra váltottunk, technikai hibákat vétettünk, sokkal nyugodtabban kellett volna kézilabdáznunk, és akkor két ponttal távozhattunk volna Budapestről.

Karnik Szabina: – Az utóbbi időben sajnos nem azt a játékot játsszuk, amelyre képesek vagyunk. Nagyon szerettünk volna nyerni, de a sok hiba miatt ez nem volt lehetséges. Ennek ellenére büszke vagyok a lányokra, hogy a hajrában egy pontot meg tudtunk menteni.

 

FEL