Kézilabda: Csabai pontszerzés az MTK otthonában

2019. január 5. 20:06 | behir

Alsóházi rangadón 26-26-os döntetlent játszott a Békéscsaba az MTK otthonában a K&H női kézilabdaliga 11. fordulójában.

Új játékossal a soraiban - Marincsák Nikolettel - és több kulcsembere - Szögi Tímea, Bottó Rózsa és Gidai Eszter - nélkül is jól kezdett a Csaba. Az első két gólra azonban öttel válaszolt a házigazda és a 10. percben már jobban állt (5-2). A lilák Walfisch Mercédesz vezérletével a 20. percre visszavették a vezetést (9-10). A félidő hajrája a hazaiaké volt és egy 3-0-s sorozatnak is köszönhetően előnnyel vonultak a szünetre (15-13).

A csabaiak a második félidő elején is tartották a lépést, a 35. percben Zöldi-Tóth Katalin egyenlített (17-17). Ezt követően újra a kék-fehérek ragadták magukhoz a kezdeményezést Karnik Szabina góljaival, de a 47. percre ismét egyenlő volt az állás (22-22). Innen már felváltva estek a gólok, az utolsó nyolc percre is egállal fordultak a csapatok (25-25). A hajrában mindkét gárda előtt több lehetőség adódott, hogy megnyerje a mérkőzést, de egyik oldalon sem volt elég pontos a támadójáték, így maradt a pontosztozkodás (26-26).

A csabaiak ezzel a döntetlennel egy helyet javítottak és megelőzték az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Budaörsöt, amely a Dunaújvárossal játszik ebben a fordulóban.

 

További programok »

Sport

Idén is megtartják az utánpótlás kick-box világbajnokságot

A felnőttek decemberi Európa-bajnokságához hasonlóan még az idén megrendezik a 18 éven aluli kick-boxosok világbajnokságát is. A sportág világszervezete, a WAKO úgy döntött, hogy az utánpótlás vb-re az augusztus végi időpont helyett november 13. és 22. között kerül sor Belgrádban.
2020. június 6. 18:45
FEL