Kézilabda: Hatgólos érdi vereséggel esett ki a Csaba a kupából

2021. február 16. 18:18 | Kovács Dávid

Több, mint kéthetes kényszerszünet után lépett pályára újra tétmérkőzésen a Békéscsabai Előre NKSE a Magyar Kupa 4. fordulójában. Vida Gergő együttese 34-28-as vereséget szenvedett az Érd otthonában kedden este, így búcsúzott a további küzdelmektől.

A csabai klub két bajnoki mérkőzés halasztását kérte a csapatot újra elérő koronavírus-járvány miatt. Ezek közül az egyik éppen az Érd elleni találkozó volt, így nem a bajnokságban, hanem a kupában találkozott először a két együttes ebben a szezonban. A liláktól a legnagyobb hiányzó Kukely Anna volt, de a sérüléséből Székesfehérváron visszatérő Ivana Mitrovic már az első csabai támadásnál a pályán volt. Az Előre NKSE szerezte az első két gólt az összecsapáson, majd az első szűk negyedórában végig vezetett, Jelena Agbaba találatánál is kettő volt a különbség a 12. percben (7-9). Az érdiek ugyan négy góllal válaszoltak, de a Csaba gyorsan reagált és a 26. percben újra előnyben volt Giricz Laura gólja után (14-15). A félidő utolsó percei az érdi Fekete Bozsenáról szóltak, aki zsinórban négyszer volt eredményes, így a gólgazdag és gyenge védekezést hozó első játékrészt a Pest megyeiek zárták négygólos előnnyel (20-16).

A fordulást követően Fekete ott folytatta, ahol abbahagyta, kilencedik találatát követően először volt hat gól a csapatok között, mint később kiderült, ez volt a legnagyobb különbség a csapatok között az egész mérkőzésen (23-17). A Békéscsaba ezt követően sem adta fel, Ivana Mitrovic és Iván Emese révén a 41. percben ismét csak kettő volt az együttesek között (24-22). A korábbi csabai vezetőedző, Horváth Roland időkérése azonban segített, a csabaiak pedig ezt követően újra többet hibáztak támadásban, az Érd Kopecz Barbara góljaival bebiztosította továbbjutását.

A Pest megyei alakulat a tíz gólig jutó Fekete Bozsena vezetésével 34-28-ra győzött és folytathatja a kupaküzdelmeket. A csabaiak a jó teljesítményt nyújtó, nyolc találatig eljutó Tamara Radojevic folyamatos jó teljesítményében bízhatnak. Az Előre NKSE szombaton már bajnoki mérkőzésen, a Dunaújvárosi KKA otthonában lép pályára.

 

További programok »

FEL