Csabai bravúr! Élvonalbeli csapat ellen jutott tovább a Magyar Kupában az Előre

2021. november 10. 19:44 | Hidvégi Dávid

A másodosztályú Békéscsabai Előre NKSE nagy bravúrt hajtott végre a női kézilabda Magyar Kupa 3. fordulójában, ugyanis 27–26-os győzelmével továbbjutott az NB I-es Érddel szemben.

A csabaiak 100 százalékos mérleggel várták a mérkőzést, nyolc bajnokijuk mellett, a szintén másodosztályú Csepelt is búcsúztatták a Magyar Kupa 2. fordulójában. Az Érd viszont nem kezdte jól az NB I-es szezont, nyolc mérkőzéséből mindössze egyet nyert meg, ráadásul egy héttel ezelőtt a Győr elleni bajnokin egy játékos pozitív koronavírus-tesztje miatt nem tudtak pályára lépni.

A vezetést az érdiek szereztek meg Mód Noémi révén, majd az első negyedórában is a vendégek akarata érvényesült! A csabai játékosok több technikai hibát vétettek, míg a vendégek pontosabbak voltak a kapu előtt, a 12. percben Papp Bálintnak már időt is kellett kérnie (2-6). A házigazda nyolc percig nem szerzett gólt, a rossz sorozatot Giricz Laura törte meg (3-8). Ezt követően a csabaiak is megindultak a gólgyártással, majd a kapuban Csizmadia Fannit váltó Szabó Dóra is védett egyet, így folyamatosan csökkent a különbség: a 25. percben Szögi Tímea találata után már csak egy gól volt a csapatok között (13-14). A félidő utolsó percei valamelyest a vendégeknek sikerültek jobban, így az érdiek háromgólos fórral mehettek a szünetre (13-16).

 

A 2. félidőben megfordította az állást a Békéscsaba

A Békéscsaba a 37. percben egyenlített Iván Emese találatával (17-17). A hazai csapat először a 39. percben vezetett a találkozón Kukely Anna révén (19-18). A 49. percben először állt jobban két góllal a Békéscsabai Előre NKSE, előbb Kukely Anna, majd Giricz Laura volt gyorsan eredményes (24-22). A kétgólos különbség a következő percekben állandósulni látszódott, de az 55. percben kiegyenlített az Érd. A Békéscsaba azonban nem adta fel, folyamatosan visszaszerezte az egygólos előnyét. Az utolsó hazai gólt Gyimesi Kitti szerezte, amivel az együttes 27–26-ra megnyerte a találkozót és továbbjutott a Magyar Kupában.

Galéria

További programok »

FEL