Kézilabda: Győzhetett volna, mégis pont nélkül maradt az OFKSE

2017. október 23. 16:07 | behir

Kiélezett mérkőzést játszott a Budakalász otthonában az Orosházi FKSE-LINAMAR együttese. Az utolsó percben a győzelemért támadhatott Buday Dániel csapata, a végén azonban a Budakalász örülhetett a 30-29-es győzelemnek – számolt be a klub hivatalos honlapja.

 

CYEB Budakalász – Orosházi FKSE-LINAMAR 30-29 (13-14)

K&H liga férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés. Budakalász, 400 néző. V.: Földesi, Halász. Budakalász: Váczi – KONCZ 5, Reznícek 3, Mazák 2, dr. Czina, NAGY B. 9 (2), Bohács 1. Cs.: Tamási, BOROS (kapus), Nemes 1, Leimeter 2, Berggren, Fekete 4, Tóth Á., Sinkovits 3. Vezetőedző: Forgács Gyula. Orosháza: Pásztor M. 1, Ferenczi 1, KNEZEVIC 4, Antal, Srsen, Milas 6, NÉMETH L. 4. Cs.: Szabó L., Herjeczki (kapusok), Németh G. 3, Markoski 1, Gyene 4 (4), MORVA 2, Z. Radojevic 3. Vezetőedző: Buday Dániel.

Kiállítások: 12, ill. 8 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 4/4.

A Budakalász tavalyi kiváló szereplésének köszönhetően idén az EHF-kupában indulhatott, a bajnokságban ugyanakkor eddig elmaradtak a nagy eredmények: a hat mérkőzés alatt összekapart három pont nem túl fényes, nem véletlen, hogy Horváth Attila helyett már új vezetőedző, Forgács Gyula látja el a teendőket. Büszkék Orosházán sem lehetnek az őszi teljesítményre, de a múlt heti Cegléd elleni diadal talán azt jelzi, hogy a gárda megleli a kiutat a kátyúból.

Kapus nélkül, hét mezőnyjátékossal – benne két beállóval – kezdett az Orosháza. Nem túl biztatóan kezdődött a mérkőzés – legalábbis orosházi szemszögből, a nagy lendülettel indító Nagy Bencéék hat perc elteltével már 4-1-re vittek, igaz sokat is szabálytalankodtak és nyolc perc elteltével már a harmadik kétpercesüknél tartottak. Orosházi részről jöttek a szélsők és a Cegléd elleni mérkőzéshez hasonlóan pontosan éltek a kínálkozó lehetőségeikkel, gyorsan kiegyenlítve, majd átvéve a vezetést. A Budakalász is nagy elánnal játszott, Szabó Levente egyre többet találkozott a labdával. A hazaiak fordítottak, de Ferenczi, majd Milas révén ismét az Orosházánál volt az előny, amit innentől kezdve a félidő végéig birtokoltak. Örömmel fedezhettük fel, hogy a hosszú hetek után a sérüléséből kilábaló és a régi formáját eddig még csak kereső Ivan Milas ismét rálelt a góllövés ízére. A 24. percben kettős emberhátrányba kerültek a vendégek, de sikerült megőrizniük az előnyüket úgy, hogy három másodperccel a dudaszó előtt Németh László saját harmadik góljával állította be a félidei 13-14-es eredményt.

Szünet után két perc alatt csavart az eredményen a Budakalász, amely főként az agilis Nagy Bence révén megpróbált elhúzni, de két gólnál nagyobb különbséget nem sikerült kicsikarni. Persze szaladni az eredmény sosem jó dolog, sőt, kifejezetten fárasztó. A 35. percben utolérte vendéglátóját az OFKSE, de bő negyedórán keresztül csak a hazaiak hátát nézte. Ekkor Gyene értékesített hetesével és Markoski góljával vált újra nyílttá a találkozó. Idegőrlő utolsó tíz perc következett. Az egyenlítés még csak-csak összejött, de a vezetést nem sikerült megszerezni az amúgy nagyot küzdő sárga mezes legénységnek. Az utolsó három percnek mégis csaknem reménytelen helyzetből, kétgólos hátrányból vágtak neki, ám nem adták fel, Németh Gábor és Milas is hidegvérrel értékesítette helyzetét, beérve a magát már nyeregben érző Budakalászt. Egy perccel a vége előtt, 29-29-nél az orosháziak támadhattak a győzelemért, de a kapusba lőtték a labdát, az ellenakcióból pedig Nagy Bence nem hibázott.

Buday Dániel: – Jól harcoltunk, egy pontot megérdemeltünk volna, a szerencse is elpártolt tőlünk, de ezzel a mentalitással lehetünk a későbbiek során sikeresek.

További programok »

FEL