Kézilabda: Fölényes sikert aratott a Fradi a Csaba ellen

2018. szeptember 12. 20:13 | behir

Roppant magabiztos játékkal mutatkozott be a hazai közönségnek a Ferencváros női kézilabdacsapata, miután simán, 36-21-re verte a Békéscsabát.

Horváth Roland testbeszéde arról árulkodott, hogy ha tehetné, harmadszor és negyedszer is időt kérne – már a huszadik percben - írja a zöld-fehérek hivatalos oldalának beszámolója. A békéscsabai vezetőedző ekkorra már kétszer is magához rendelte a játékosait, vagyis többször nem volt rá módja, miközben a ferencvárosi közönség tízet számolt csapatára. Pedig 2-4-nél még egy pillanatra felsejlett a fővárosiak szurkolóiban a szinte napra pontosan egy évvel ezelőtti Fradi-Békéscsaba mérkőzés, amikor az első harminc percben öttel volt jobb a viharsarki gárda. Ezúttal azonban nem kellett sokáig izgulni, mert a hetedik percre fordulva a házigazda kőkemény védekezésre váltott. 2-4-ről 11-0-s rohamot ment, és állva hagyta a csabaiakat. Itt érkeztünk el ahhoz a periódushoz, amiről az első mondatban írtunk, hogy a vendég edző már-már tehetetlenül szemlélte a történéseket.

Legközelebb 20-8-as állásnál beszélhetett hosszabban nyugodt körülmények között játékosaival – az öltözőben, az első félidő után –, de jelentős változást ez sem hozott a játékba. A hazaiaknál Faluvégi Dorottya és Márton Gréta jött Lukács Viktória és Schatzl Nadine helyére, a belső posztokon pedig a megszokott ritmusban cserélte játékosait Elek Gábor. Egyes periódusokban feltűnően jól működött Djurdjina Malovic és Faluvégi Dorottya oldala, az átlövő rendre jó ütemben játszotta meg az így ziccerbe kerülő szélsőt, aki nem is igazán hibázott.

25-10-nél úgy tűnt, óriási kiütésbe is fordulhat a parti, aztán a vendégek kicsit magukra találtak. Vagy a Fradi vett vissza az iramból, nézőpont kérdése, és átmenetileg nem nőtt a különbség. Az utolsó percre végül csak visszaállt a közte tizenöt, pedig ekkor a ferencvárosi védekezés már messze nem volt annyira ijesztő, és a nézők is talpra pattantak.

A végén 36-21-es hazai győzelem született. Szombaton máris itt a folytatás, a csabaiak a Dunaújvárost fogadják.

 

További programok »

FEL