Kézilabda: Értékes pontokat veszített a Békési FKC

2020. október 15. 12:23 | behir.hu

A szeptember 27-i nyíregyházi sikeres debütálás után az első hazai bajnoki mérkőzését is lejátszotta a Békési FKC NB I B-s férfi kézilabdacsapata. Papp Bálint tanítványai szerdán az újonc Pick Szeged U22-es együttesét fogadták zárt kapuk mögött, de csak a Szabolcsban mutatott védekezést tudták megközelíteni, a helyzetkihasználásuk elmaradt attól, ennek pedig meglepő vereség lett a következménye.

Optimum Solar-Békési FKC–Pick Szeged U22 21–22 (14–12)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, zárt kapuk mögött. Vezette: Garai Balázs Róbert, Varasdi Levente Zoltán.
Békés: Pajkó – Osgyán 1, HASZILLÓ 8 (1), VARSANDÁN 5, Székely 1, dr. Czina, Szász 1. Csere: BORBÉLY (kapus), Kecskés, Kiss R., Mezei, Fedor, Gál, Csuzi, Oláh 5 (4), Árpási.
A Szeged legjobb góldobói: Szilágyi 6 (4), Kovács 4.
Kiállítások: 10, ill. 10 perc. Hétméteresek: 6/5, ill. 5/4.

A találkozó első szakaszában inkább a támadójáték dominált mindkét oldalon, a kapusok gyakran kerültek kiszolgáltatott helyzetbe – írja a békési klub hivatalos oldala. A félidő közepéhez érve ritmust váltott a hazai csapat, ennek hozadékaként háromgólos előnyre tett szert. A félidő hátralévő részében az elkövetett hibák miatt nem sikerült a különbséget növelnie, így a szívósan küzdő szegediek tartották a lépést.

A második félidő két gyors vendégtalálattal indult, mellyel egyenlő lett az állás. Akadozott a hazaiak támadójátéka, így a látogatók a vezetést is átvették. Szorosan alakult a végjáték, jobbára a vendégek jártak előrébb. A Békés az utolsó támadásból pontot is menthetett volna, ám a Tisza-partiak kapusa bravúrral hárította a kísérletet.

– A kritikus szituációkban rendre hibáztunk, amit a jól küzdő szegedi fiatalok némi szerencsével kihasználtak és megszerezték a győzelmet. Gratulálok nekik! - nyilatkozta Papp Bálint vezetőedző.

 

További programok »

FEL