Kézilabda: Bronzérmesek a békési fiúk

2017. május 15. 11:36 | Kovács Dávid

A Békés-Drén KC hétvégén annak reményében utazott Nyíregyházára, hogy egy győzelemmel megszerzi a bronzérmet egy fordulóval a bajnokság vége előtt. Nem volt könnyű mérkőzés, de a félidei háromgólos hátrány után két találattal diadalmaskodott Papp Bálint csapata, így eldőlt, hogy harmadik helyen zárja az évet.

Nyíregyházi KC–Békés-Drén KC 29–31 (15–12)

NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Nyíregyháza, 300 néző. Vezette: Natkai, Szalai.

Békés: PAJKÓ – HERCZEGH 6, Cifra 4, Kopcsák, Gazsó 1, Polgár T., KOVÁCS P. 4. Csere: Domokos D., Vikor (kapusok), SZILÁGYI 7, OLÁH 7 (3), Varsandán 2, Kánya, Sebestyén, Mezei, Kiss R. Edző: Papp Bálint.

A Nyíregyháza legjobb góldobói: Sándor 6, Vasas 4, Erdős 4, Urbán 4.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 3/3.

Nagyon készült a csapat a hétvégi rangadóra, de talán a tét számlájára is írható, hogy sok hibával kezdték a mérkőzést a fiúk, ami főleg támadásban volt feltűnő (12. p.: 6–1). A félidő feléhez közeledve fokozatosan „érkezett meg” a mérkőzésbe a vendégcsapat. Pajkó kapus többször jól avatkozott közbe, támadásban pedig egyre gyakrabban sikerült túljárni a hazaiak eszén. Néhány hiba azonban meggátolta a vendégeket abban, hogy a szünetig ledolgozzák a hátrányukat.

A második félidő elején villámrajtot vett a Békés, amely három perc alatt ledolgozta a hátrányát. Innen új mérkőzés kezdődött, a hazaiak találataira rendre volt békési válasz. A mérkőzés utolsó negyedében a fáradni látszó szabolcsiak hibáit kihasználta átvették a vezetést a vendégek. Szorosan alakult a végjáték, a békési gárda rutinja és higgadtsága, ha nem is aranyat, de győzelmet és bronzérmet ért.

Papp Bálint (vezetőedző, Békés-Drén KC): – A pokolban kezdtük a meccset, de a végére a mennybe jutottunk. Jövő héten szeretnénk szépen búcsúzni a közönségünktől, reméljük, közösen tudjuk megünnepelni a harmadik helyezést.

 

Forrás: Békés-Drén KC

További programok »

Itthon

Megnyitották a 32. Jókai Napokat

A Békéscsabai Szakképzési Centrumhoz tartozó Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium 32. alkalommal rendezi meg a Jókai Napokat. A 3 napig tartó eseményt április 23-án Szarvas Péter polgármester, míg Bácsfalvi Zoltán festőművész tárlatát Herczeg Tamás országgyűlési képviselő nyitotta meg.
2024. április 23. 20:06
FEL