Kézilabda: Nyíregyházán maradtak a békési pontok

Az NB I B-s férfi kézilabda-bajnokság 9. fordulójának vasárnapi záró mérkőzésén rangadó várt a listavezető Békés-Drén KC együttesére. A viharsarkiak szoros meccset vívtak a szintén dobogón tanyázó Nyíregyházával, a házigazdák azonban jobban hajráztak. Papp Bálint együttese vereségével a második helyre szorult, a szabolcsiak pedig egyetlen pontra zárkóztak fel mögéjük – számolt be a klub hivatalos honlapja.

Nyíregyházi KC–Békés-Drén KC 26–23 (11–10)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Nyíregyháza, 400 néző. Vezette: Ágnecz, Sipos.
Békés: PAJKÓ – Herczegh 2, Cifra 2, Kovács P. 3, Sebestyén 1, Hajdu 3, Gazsó 1. Csere: Domokos D. (kapus), Kopcsák, Kánya 2, VARSANDÁN 6, Oláh 3, Szilágyi, Fedor, Gál, Kiss R.
A Nyíregyháza legjobb góldobói: Nagy Cs. 5 (2), Horvácki 5.
Kiállítások: 8, ill. 16 perc + Varsandán kizárva. Hétméteresek: 4/3, ill. 0.

A dobogós csapatok mérkőzése a várakozásoknak megfelelően szorosan indult, egyik fél sem tudott komolyabb előnyre szert tenni. A játékrész derekához közeledve erősítettek a szabolcsiak és három góllal megléptek riválisuktól (11–8). A látogatók Pajkó kapus bravúros védéseinek köszönhetően a szünetig minimalizálták a hátrányukat, izgalmassá téve a folytatást. A térfélcsere után is eredményesen őrizte minimális előnyét a Nyíregyháza, a vendégek felzárkózási kísérleteit egy-egy hiba, illetve játékvezetői ítélet akadályozta meg. A 48. percre sorozatos emberelőnyeit kihasználva 22–18-ra ellépett a házigazda. A vendégek nagy hajrát nyitottak, de csak egy gólra sikerült felzárkózniuk, a végén pedig az NYKC bebiztosította győzelmét.

– Ezen a mérkőzésen ugyanazok a problémák jöttek elő, ami több hete már. Ezen nagyon gyorsan javítani kell, hiszen nagyon komoly három mérkőzés van még hátra. Többször lett volna esélyünk az esetleges pontszerzésre, de a kritikus helyzetekből rendre az ellenfelünk jött ki jobban. Így a végén nem tudtunk érdemben közelebb kerülni, sőt, még a különbség is nőtt – nyilatkozta Papp Bálint, a békésiek edzője.

A hétvégén újabb fontos mérkőzést játszik a Békés-Drén KC, amikor Cifra Tiborék a Kecskemétet fogadják hazai pályán november 25-én, szombaton 18 órától.

 

Megosztás:

Címke: , , , ,