Kézilabda: A csabaiak értetlenül állnak az óvás előtt

Mint arról korábban beszámoltunk, a budaörsi klub óvást adott be az április 19-én lejátszott Budaörs-Békéscsaba NB I-es kézilabda mérkőzés hajrájában történtek miatt. A csabai egylet közleményben reagált a történésekre, ezt az alábbiakban, változtatás nélkül közöljük. 

„Az Eubility-Group Békéscsabai Előre NKSE értetlenül áll a budaörsi óvás előtt. Egyesületünk álláspontja szerint a hivatalos játékidő mérése a Magyar Kézilabda Szövetség által delegált időmérő feladata, nem pedig a televíziós közvetítésé. A mérkőzés alatt nem merült fel sem a játékvezetők, sem a csapatok, sem a hivatalos személyek, sem a csarnokban lévő közönség részéről, hogy a budaörsi egyesület munkatársa által irányított eredményjelzőn nem indult el az óra, hozzátéve azt, hogy mind a játékvezetők, mind a versenybírók tisztességes, nemzetközi színtéren is dolgozó szakemberek.

Véleményünk szerint az M4 által bevágott kép nem alkalmas annak megállapítására, hogy valóban állt-e az óra, és ha tényleg állt, akkor mennyi ideig, másrészt a televízió órája semmiképpen sem minősül hivatalos időmérő eszköznek, így annak állásához nem kapcsolódhat semmiféle jogkövetkezmény, tekintettel arra, hogy az időmérő eszköz működtetése a Magyar Kézilabda Szövetség által küldött hivatalos személyek joga és kötelessége. A mérkőzés során egyetlen alkalommal sem nyert bizonyságot, hogy a közvetítés órája és a helyszíni, hivatalos, időmérő eszköz összhangban lenne, mivel a televízió órája kizárólag a tévénézők tájékoztatását szolgálja. A mérkőző csapatok mindvégig a helyszíni órát tekintették hivatalosnak, így mindkét együttes teljes erőbedobással játszott a csarnokban megszólaló dudaszóig. Mindezek mellett a mérkőzés hivatalos jegyzőkönyve szerint is a rendes játékidőben (29:55) született csapatunk döntő gólja, melyet aláírásával ellátott a budaörsi együttes képviselője is. Amennyiben a budaörsi egyesület azt állítja, hogy nem indult el az óra, és így a győztes gólunk időn túl esett, akkor a hazaiak egyenlítő találatához vezető hétméterest eredményező akció az óra nélküli holtidőben kezdődött, és csapatunk kiállított játékosa is ennyivel később tért vissza a játéktérre. Természetesen mi is bízunk a Magyar Kézilabda Szövetség igazságos, tényszerű döntésében, a magunk részéről minden jogszerű lépést megteszünk a csapatunk megérdemelt győzelmének megvédésére.

Egyesületünk messzemenően egyetért a Budaörs Handball által megfogalmazott értékekkel, így a tisztességes játékkal, illetőleg a fair play szellemével. Mi ezek mellett azonban azt is tanítjuk az utánpótlás játékosainknak, hogy a mérkőzéseknek, a bajnoki címnek, vagy épp az első osztályban való maradásnak pályán kell eldőlniük, az esetleges vereséget pedig emelt fővel kell elviselni.

A jövő héten a bennmaradás szempontjából két nagyon fontos mérkőzés vár ránk, szerdán a Debrecen, vasárnap a Vasas együtteseit fogadjuk. Arra kérünk minden békéscsabai sportbarátot, hogy amennyiben teheti, látogasson ki a meccsekre, hiszen a sportszerű szurkolás nagyon sokat jelent csapatunk számára, együtt mindkét alkalommal győzhetünk! Egységben előre!”

 

Paláncz György, elnök
Békéscsabai Előre Női Kézilabda Sportegyesület

 

Megosztás:

Címke: , , , ,