Kezdődik az ivóvízhálózat tervezése a Kenderföldeken

2021. március 16. 11:02 | behir

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere a Kenderföldek Egyesület képviselőivel beszélte át a városrész kommunális infrastruktúra fejlesztési lehetőségeit és az azzal kapcsolatos terveket.

A városvezető közösségi oldalán tette közzé, hogy tájékoztatta az egyesület vezetőit arról: az önkormányzat 2021. évi költségvetésében Ádám Pál, a Hajrá Békéscsaba képviselője javaslatára 15 millió forintot biztosít a város az ivóvízhálózat tervezésére a Kenderföldeken. Szándékaik szerint a tervezési munkát még idén megrendelhetik. 

– Hangsúlyoztam, hogy a szilárd útburkolat építésének az előfeltétele a jogszabályban előírt utcaszélesség biztosítása. A folyamat felgyorsításához kérem az ingatlantulajdonosok együttműködését és számítunk az egyesület közreműködésére. Az önkormányzat elkötelezett a városrész lakói életminőségének javításában. Ebben az évben már több lépés is történt ennek érdekében, mint például a kerékpárút építése a Kígyósi út mellett, a Kerekegyházi út leburkolása és csapadékvíz árok építése, valamint a közvilágítás korszerűsítése – zárta közleményét Szarvas Péter.

További programok »

FEL