Kezdődik az ivóvízhálózat tervezése a Kenderföldeken

2021. március 16. 11:02 | behir

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere a Kenderföldek Egyesület képviselőivel beszélte át a városrész kommunális infrastruktúra fejlesztési lehetőségeit és az azzal kapcsolatos terveket.

A városvezető közösségi oldalán tette közzé, hogy tájékoztatta az egyesület vezetőit arról: az önkormányzat 2021. évi költségvetésében Ádám Pál, a Hajrá Békéscsaba képviselője javaslatára 15 millió forintot biztosít a város az ivóvízhálózat tervezésére a Kenderföldeken. Szándékaik szerint a tervezési munkát még idén megrendelhetik. 

– Hangsúlyoztam, hogy a szilárd útburkolat építésének az előfeltétele a jogszabályban előírt utcaszélesség biztosítása. A folyamat felgyorsításához kérem az ingatlantulajdonosok együttműködését és számítunk az egyesület közreműködésére. Az önkormányzat elkötelezett a városrész lakói életminőségének javításában. Ebben az évben már több lépés is történt ennek érdekében, mint például a kerékpárút építése a Kígyósi út mellett, a Kerekegyházi út leburkolása és csapadékvíz árok építése, valamint a közvilágítás korszerűsítése – zárta közleményét Szarvas Péter.

További programok »

Itthon

Glokális sarok – Szemléletváltás és önismeret

Egyre gyakrabban halljuk zöld szervezetektől és politikusoktól, hogy „szemléletet kellene váltani” és hogy „a fiatalokkal kell kezdeni”. Mit értünk ez alatt? Nekünk felnőtteknek nincs dolgunk? Mi már nem tanulhatunk és változtathatjuk meg életmódunkat? Fontosabb a társadalmi, mint a környezeti igazságosság? Csabaiként tudjuk-e ezeket a változásokat befolyásolni?
15:05
FEL