Kettős győzelem után eldőlt: Továbbra is NB I-ben a Gyulai Amazonok

2018. április 16. 07:31 | Kugyelka-Zámbori Eszter

A női futsal NB I-ben vasárnap délután játszotta a bajnokság 5-8. helyéért zajló helyosztó visszavágóját a Gyulai Amazonok együttese a Ricsilla csapata ellen. A gyulai lányok értékes idegenbeli siker után várták a zalaegerszegi csapatot a gyulai Don Bosco Sportcsarnokba. A mérkőzés tétje az volt, hogy melyik klub marad bent az első osztályban.

Egy izgalmas mérkőzésen 3:1-es félidei eredmény után végül 6:4-re nyertek az amazonok. Ehhez azonban szükség volt Molnár Ágnes 19. percben lőtt góljára, amelynek köszönhetően kétgólos előnnyel zárták az első félidőt a gyulaiak. Ez a gól a csapatkapitánynak is meghozta az önbizalmát, aki sérülés miatt hosszú kihagyás után térhetett vissza a pályára.

– A műtét után már hónapok óta rendbe jött a lábam, de fejben is el kellett hinnem, hogy meg tudom csinálni. A gól segített abban, hogy elhiggyem, képes vagyok megcsinálni mindazt, amit régen - mondta el Molnár Ágnes, a Gyulai Amazonok csapatkapitánya.

A házigazdák végig fölényben játszottak, a 37. percre már négygólos előnyre tettek szert. A mérkőzés utolsó percében azonban kissé leengedtek a gyulaiak, ezt az ellenfél két góllal bűntette.

– Büszke vagyok a csapatomra, mert megtettek mindent. Az élvonalban maradást nem ezen a meccsen veszítettük el, hanem év közben, amikor többen külföldre utaztak, vagy lesérültek. A lányok munkája alapján sokkal előrébb lenne a helyünk a bajnokságban, de nagyon rövid a kispadunk. Gratulálok a csapatomnak és a gyulaiaknak is, nagyon jól játszottak ezen a mérkőzésen - mondta el Halmos Máté, a Ricsilla vezetőedzője.

A gyulai gárda a folytatásban az 5. helyért játszhat majd.

–Nagyon izgalmas volt a mérkőzés. Zalaegerszegen egy góllal nyertünk, ezért kötelező volt itthon is nyernünk. Nem is lehetett másként, mert amikor feljutottunk, akkor az volt a célunk, hogy bent is maradjunk az NB I-ben, és ehhez ez a győzelem kellett. Az 5. helyért már teljesen felszabadultan játszhatunk, hiszen elértük a célunkat. A Miskolci Vénuszok ellen már játszatni tudom a fiatal játékosainkat is, hiszen övéké a jövő. Mi soha nem hoztunk külföldről játékosokat, mert nekünk az a célunk, hogy a helyi fiatalokból neveljünk ki utánpótlást a felnőtt csapatunkba. Természetesen abban is bízok, hogy még többen fognak szurkolni nekünk a következő szezonban - értékelt Molnár Zoltánné, a Gyulai Amazonok vezetőedzője.

 

 

További programok »

Gyula

Ilyenek egy 11. osztályos, gyulai diák mindennapjai

Az önkéntes karantén és a közösségektől való visszavonulás szükséges ahhoz, hogy ne tudjon korlátok nélkül tombolni a koronavírus-járvány. De nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy milyen hatással lehet az emberek mentális egészségére a bezártság. Egy 11. osztályos diák arról mesélt, hogy otthon is képes megtalálni a lehetőségeket.
18:45
FEL