Futsal: Alsóházi előnyben a gyulai lányok

2018. április 10. 12:12 | behir

Az NB I-es futsalbajnokság alsóházi rájátszásának első mérkőzésén a Gyulai Amazonok csapata a Ricsilla Futsal gárdájához utazott április 8-án. Az 5-8. helyért folyó csata két nyert mérkőzésig tart - írja a Gyulai Hírlap.

 

Ricsilla Futsal–Gyulai Amazonok 3-4 (1-2)

Gyulai Amazonok: Palócz Mónika, Fülöp Diána, Molnár Ágnes, Perjési Rita, Kurai Nikolett. Csere: Balogh Noémi, Erdélyi Angéla, Németh Viktória, Bálint Rebeka és Sovány Liza. Vezetőedző: Molnár Zoltánné.

Gólszerzők: Megyeri Boglárka (2), Orbán Szandra illetve Fülöp Diána (2), Perjési Rita (2).

A párharc tétje igen nagy, hiszen a győztes az 5-6. helyért játszhat majd, a vesztes viszont osztályozót kénytelen vívni az NB II-es bajnokság ezüstérmes csapatával.

Ennek megfelelően mindkét együttes nagy elánnal és nyílt sisakos játékkal kezdte a találkozót, az irányítást azonban a vendégek ragadták magukhoz. A gólra sem kellett sokat várni, hiszen a 10. percben Perjési Rita érkezett kiváló ütemben a bal szélen. A válasz szinte azonnal megérkezett , hiszen alig öt perc elteltével egalizálták az eredményt a hazai csapat tagjai. A félidő vége előtt azonban Perjési villant meg újra, fejesével pedig ismét a vendégek voltak lépéselőnyben.

A második játékrészben a zalaegerszegiek nagyobb fokozatra kapcsoltak, de ezúttal nem tudtak túljárni Palócz Mónika eszén. Rengeteg helyzetet dolgoztak ki a vendégek is, azonban hol a kapufa mentette meg a góltól a hazaiakat, hol pedig a befejezés volt pontatlan.A 23. percben ismét kiegyenlített a Ricsilla Futsal gárdája, ám Fülöp Diána tíz percen belül lőtt két góljával nagy előnybe hozta csapatát.

Az időkérést követően taktikai változtatással próbáltak élni a vendéglátók, ám ez inkább a gyulaiaknak kedvezett. A fürdővárosi futsaltündérek többször is az üres kapura lőhettek, ám nem sikerült tovább építeni előnyüket. A mindent egy lapra feltevő zalaegerszegi együttesnek csak a szépítés sikerült, így hazai pályán szenvedtek vereséget a párharc első felvonásában.

A Gyulai Amazonok csapata meggyőző fölénnyel nyerte meg mérkőzését, a helyosztó visszavágóját április 15-én rendezik majd meg.

– Ahogy arra számítottunk, nyílt sisakkal támadott mindkét csapat az első találkozón, hiszen lélektanilag is fontos volt mindenkinek a győzelem. Úgy gondolom, hogy teljesen megérdemelt a sikerünk. Az némi kívánni valót hagy maga után, hogy a lányok rengeteg helyzetet puskáztak el, hazai pályán még jobban kell majd koncentrálni ahhoz, hogy megszerezzük a második győzelmet is – értékelt Molnár Zoltánné.

 

További programok »

FEL