Futsal: Tisztes gyulai helytállás, de vereség a rajton

Hazai pályán mutatkozott be az élvonalban a Gyulai Amazonok futsal csapata. A nyitómérkőzésen a tavalyi bajnokcsapat, a Hajdúböszörmény volt az ellenfél, amely izgalmas végjátékot követően 4-3-ra győzött.

Rendhagyó helyszínen, a békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola csarnokában fogadták ellenfelüket a gyulai lányok. A mérkőzés első félideje a kék mezes vendégeké volt, akik 4-1-es előnnyel fordultak. A második félidőben kétszer is betaláltak a Gyulai Amazonok, de egyenlíteniük nem sikerült.

– Az NB I-es bajnokság egész más tempót követel. Úgy gondolom, hogy rengeteget számított, hogy nagyon korán, már július elején elkezdtük a felkészülést. A lányok a szabadidejüket sem kímélve készültek a rajtra. Úgy gondolom, hogy kiváló erőfelmérő volt ez az első meccs, a bajnoktól nem szégyen kikapni – értékelt Molnár Zoltánné, a gyulaiak vezetőedzője.

A csapat kapusa szerint izgultak az élvonalbeli bemutatkozásnál, de a vereség ellenére helytálltak az esélyesebb rivális ellen.

– Sokat tett hozzá, hogy mindenki biztatott, de ez általában így van, próbáljuk mindig segíteni egymást. Szerintem egész jó meccset hoztunk le, ahhoz képest, hogy négy gólt kaptunk. A célunk az, hogy még ennél is jobbak legyünk a jövőben – fogalmazott Csontos Zsanett.

A vendégek edzője örült a győzelemnek, de csapata teljesítményével nem volt maradéktalanul elégedett, mert – mint mondta – az utolsó pillanatokig nyílt volt az összecsapás.

– A félidőben 4-1-re vezettünk, azt hittem könnyebb lesz a vége. A második félidőben mi két nagy helyzetet is kihagytunk, gólt nem szereztünk, a Gyula pedig kettőt is. A végén azért izzadtunk rendesen, hogy meglegyen a három pont és ne döntetlennel vagy vereséggel távozzunk – emelte ki Quirikó Vivien, a Hajdúböszörményi TE edzője.

Az újonc gyulaiak következő ellenfele a tavalyi bronzérmes Szekszárd együttese lesz.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , , ,